Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Uzavírka silnice do Hluboké nad Vltavou: Jaká je situace?

O uzavírce silnice z Budějc do Hluboké nad Vltavou a Týna nad Vltavou vás Budějcká Drbna už informovala. Důvodem uzavírky, která bude trvat do konce září, je rozsáhlá rekonstrukce mostu nad železniční tratí. Jak vypadá situace na dvou objízdných trasách, tedy na objížďce kolem Bezdreva a na trase přes Hrdějovice, se Budějcká Drbna byla podívat v pátek 1. června odpoledne.

ČTĚTE TAKÉ: Silnice mezi Budějcemi a Hlubokou se uzavře na čtyři měsíce

Na silnici směrem k Dasnému trpělivost řidičů vyzkoušela kolona, která v době kolem 16. hodiny začínala už těsně za křižovatkou v Českém Vrbném a popojíždění a čekání se táhlo až k odbočce na silnici kolem Bezdreva. Tam už byl provoz v obou směrech celkem plynulý.

Že nejde o neobvyklou situaci, potvrdil Budějcké Drbně jeden z řidičů. „Kolony tady bývaly i před zavřením mostu, teď je to ještě mnohem horší. Ráno i odpoledne, pokaždé tady čekám. Jezdím denně do práce, bydlím kousek za Hlubokou, a abych byl v práci včas, vyjíždím o půl hodiny dřív a i tak to sotva stíhám. Jestli to tak bude celé čtyři měsíce, asi si koupím vrtulník!“ řekl David Pešek.

Možnou alternativou, jak se vyhnout velkým kolonám, je možnost objížďky přes Hlubokou – Zámostí směrem na Hrdějovice. Budějcká Drbna trasu projela bez problému, žádná kolona a provoz překvapivě ´nezahuštěný´. Šlo ale asi jen o momentální situaci, protože značně zvýšenou frekvenci aut zaznamenali obyvatelé Hrdějovic.

Jedna z obyvatelek obce, která si nepřála být jmenována, vyjádřila nad vyšším počtem aut, která podle ní jezdí ´jako blázni´, značnou nelibost a netajila se výhradami jak k většímu hluku, tak k zvýšení rizik pro chodce.

Situaci budeme nadále sledovat. Zajímají nás také vaše zkušenosti z obou tras – čekáte v kolonách? V kterém čase? Napište nám na e-mailovou adresu redakce@budejckadrbna.cz.

Štítky silnice, Drbna.cz, Hluboká nad Vltavou, Hrdějovice, České Budějovice, Bezdrev, České Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavírka silnice do Hluboké nad Vltavou: Jaká je situace?  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.