Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dopravní řešení na Dlouhé Louce

V úterý jsme slíbili, že objasníme situaci nově vznikajícího dopravního řešení v souvislosti s výstavbou nového kancelářsko-bytového komplexu Dlouhá Louka. Abychom svůj slib mohli splnit, obrátili jsme se na osobu nejpovolanější, kterou je pan Ing. Stráský, jehož Atelier SIS dopravní řešení projektoval.

Vedlo nás k tomu velké množství dotazů a dohadů našich čtenářů. Tato skutečnost  pana Ing.Stráského docela zaskočila a to zejména z toho důvodu, že dopravní řešení v dané lokalitě je záležitost stará již cca 5 let. Projekt samotný měl od samého počátku dle slov pana následující zadání.

"Dopravní připojení řeší v současnosti nevyhovující připojení sportovní haly, parkoviště i benzinové pumpy, kde dochází zejména po sportovních utkání k řadě dopravních nehod. Navržené řešení umožňuje obsloužení všech těchto objektů, a to i s výjezdem na hlavní silnici ve směru Mánesova, Český Krumlov (který zde dnes možný není). Řešení počítá i s možností budoucího připojení parkovacího domu, o kterém uvažuje územně plánovací dokumentace. V neposlední řadě dojde k nápravě dopravního připojení areálu bývalé sodovkárny, které je v současnosti v rozporu prakticky se všemi platnými normami", řekl Ing.Stráský.

Že dopravní situace nové řešení potřebovala jako sůl, nám dosvědčí každý, kdo např. po volejbalovém utkání Jihostroje vyjížděl od haly. Doleva nemyslitelné a když tak za cenu velkého riskování. 

Pro Budějckou Drbnu Ing. Stráský, Atelier SIS

Čtěte také: Místo bývalé sodovkárny Na Dlouhé louce vyroste bytový dům

Foto: Ing. Stráský, Atelier SIS

Autoři

Štítky Jihostroj, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Novák

takže v ČB nám mizí okruh ... rozsekaný na kousky křižovatkama ... bude tedy nová křižovatka funkční jen v případech sportovních utkání, nebo to bude zas další špunt ? ještě více zasekaná křižovatka u Koh-i-nooru velice ulehčí průjezd sanitkám

Čtvrtek, 29. září 2011, 20:30Odpovědět

Dopravní řešení na Dlouhé Louce  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.