Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fence rhodéského ridgebacka z Táborska se narodilo 14 štěňat

Naprosto nečekaný a unikátní přírůstek mají manželé Zenklovi z jižních Čech, jejich fence rhodéského ridgebacka Sandy se před měsícem narodilo 14 štěňat. Jak pro agenturu Mediafax v úterý řekla chovatelka Ludmila Zenklová, sedm malých pejsků je ještě stále k odebrání.

"Je to neskutečný nápor, a i když jsou krásní, budeme rádi a oddychneme si, až se psí miminka dostanou k někomu do dobrých rukou. Takže, pokud má někdo zájem o krásné psy, skvělé hlídače, jsou některá štěňátka ještě k dispozici," prozradila majitelka neobvyklé psí smečky.

Fenka Sandy rodila poprvé a hned přivedla na svět 14 štěňat. To je u tohoto plemene a na první vrh neobvyklé. "Bývá to většinou tak maximálně do 10 štěňat, ale ona rodila 11 hodin a pořád nebyl konec. Máme z nich radost, ale je to opravdu práce jak s malými dětmi," podotkla Zenklová.
 
Dvakrát denně musejí manželé, kteří mají psí mimina ve vyhřáté prádelně, přikrmovat.  "Jen vnukovi je hrozně líto, že si je nenecháme. Dokonce mi řekl, že jsem ale pěkně ošklivá babička, když chci všechny dát pryč. Nechat si je ale nemůžeme, brzo by nás sežrali," dodala s úsměvem 
Ludmila Zenklová.
 
Autor: René Kekely

Štítky štěně, okres Tábor, Mediafax, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fence rhodéského ridgebacka z Táborska se narodilo 14 štěňat  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.