Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeští poslanci a senátoři jednali s hejtmanem o dálnici, Šumavě i krumlovské točně

Jihočeští poslanci a senátoři jednali v pondělí odpoledne s hejtmanem kraje Jiřím Zimolou (ČSSD) o dálnici D3, problematice Šumavy i českokrumlovském otáčivém hledišti. Agenturu o tom informovala mluvčí kraje Kateřina Bíro.

Hlavním tématem pondělní schůzky byla dopravní problematika, a to konkrétně dálnice D3. "Toto téma je jihočeskou prioritou s celorepublikovým i mezinárodním přesahem. Hovořilo se o samotném financování dostavby úseku D3, kde přichází v úvahu několik možností, a to i finanční krytí z rozpočtu samotného Jihočeského kraje či ze státní pokladny. Diskutovalo se o možnosti financování formou PPP projektů, tedy projektů, na kterých se podílí společně soukromý sektor i veřejná správa. Shodli jsme se, že musíme spojit síly při získávání peněz na dostavbu," řekl Zimola.

Na program pracovního setkání se dostala i problematika Šumavy a současné dění v Národním parku Šumava. "V této souvislosti byla jako velký problém zmíněna nepřehlednost zónace parku. Většinová shoda nastala v podpoře návrhu zákona o Šumavě, který vzešel z návrhu Plzeňského kraje," dodal Zimola.

Posledním bodem pracovní schůzky byla diskuse nad otáčivým hledištěm v Českém Krumlově. I zde se jihočeští poslanci, senátoři i hejtman shodli na zachování hlediště. "Mělo by však být v podobě vstřícnější k barokní zahradě, ve které je dnes točna umístěna," doplnil Zimola.

Další pracovní schůzka jihočeských senátorů, poslanců a jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly se uskuteční letos na podzim.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky Šumava, dálnice, Jiří Zimola, hlediště, ČSSD, Jihočeský kraj, Mediafax, Národní park Šumava, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

Škoda že z Prahy sem nikdo nejezdí kdo by to toho stolu bouchnu. Jo vlasntě oni sem lítaj :-)

Středa, 20. července 2011, 10:17Odpovědět

richard praskořík

Hejtmany máme hodné a oblíbené, ale po dálnicích jezdí lidé z Plzně, H. Králového, Liberce ..... Kdy už konečně nějaký hejtman v Praze bouchne do stolu. Zatím jsme jen milí, přívětiví a zaburalí jihočeši. zato si holt nikde nic nekoupíme

Úterý, 19. července 2011, 16:35Odpovědět

Jihočeští poslanci a senátoři jednali s hejtmanem o dálnici, Šumavě i krumlovské točně  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.