Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ani zimní počasí neodradilo účastníky Noci divadel od tančení

Česká republika se v roce 2013 poprvé zapojila k již zaběhnuté mezinárodní akci European Theatre Night. Letos se jí taktéž zúčastnila divadla v Českých Budějovicích a Budějcká Drbna byla také u toho. 

U Zlatého mostu vyrostl Geodům, kde probíhal program k inscenaci Archa naděje. O zábavu se postarala česká klezmerová kapela Létající rabín z Prostějova. Došlo i na tančení židovských tanců, u kterých se nejenom všichni hezky zahřáli, ale i náramně pobavili.

V Jihočeském divadle probíhaly prohlídky pod vedením herců. Na půdní scéně i před budovou zazpíval gospely sbor opery Jihočeského divadla. Zima v tančení před budovou nezabránila ani dívkám navštěvujícím taneční prostor Kredance. I jejich představení se týkalo židovské tématiky a z jejich podání přebíhal doslova mráz po zádech.

Malé divadlo si připravilo program hlavně pro mladší věkovou generaci. Děti se náramně pobavily u animace a dabingové dílny. Tam se bavila i Drbna. Děti pod vedením Janka Lesáka vyráběly zvuky do části animáku Asterix a Obelix. V další místnosti rodiče maskovali své děti, někdy to bylo i naopak. Program malého divadla byl opravdu bohatý.

V divadelní kavárně Kuloár se poslouchal Werich a všude panovala příjemná atmosféra.

Na Zlatém mostě zářily do noci červené svíčky, které zde po celý večer zapalovali návštěvníci na památku obětí události potopení lodě Patria. 

Noc divadel 2015

Úterý, 24. listopadu 2015, 11:41

Noc divadel 2015
Noc divadel 2015

Štítky divadlo, Česko, Zlatý most, Drbna.cz, České Budějovice, Jihočeské divadlo, Prostějov, Jan Werich, Metzlův dům, Asterix a Obelix

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani zimní počasí neodradilo účastníky Noci divadel od tančení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.