Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Šikovné děti z budějcké nemocnice! Jejich obrázky si prohlíželi návštěvníci Evropského parlamentu

Výtvarná tvorba dětských pacientů Nemocnice České Budějovice rozzářila v uplynulých týdnech nejednoho návštěvníka budovy Evropského parlamentu v Bruselu. Obrázky byly součástí výstavy obrazů a modelů. Kromě Budějčáků se v Bruselu prezentovali studenti floristiky ze Střední školy vizuální tvorby v Hradci Králové.

„Obrázky namalovali dětští pacienti nemocnice v rámci arteterapie, jež využívá výtvarný projev jako prostředek k léčení. Tato výstava měla charitativní rozměr a návštěvníci si mohli některé z obrázků zakoupit. Veškeré finanční prostředky získané tímto prodejem poputují zpět na dětské oddělení českobudějovické nemocnice na další rozvoj arteterapie a péči o děti od jednoho měsíce věku do osmnácti let,“ uvedla Jana Příhodová, která s dětmi obrázky tvoří.

Vystavené obrázky se už vrátily zpátky do budějcké nemocnice. Nezůstanou ale nikde schované. Naopak! K vidění budou na dětské oddělení - v prostoru čekáren, schodů a také mezi operačními sály.

Štítky obrázek, Evropský parlament, nemocnice, Brusel, Nemocnice České Budějovice, Střední škola vizuální tvorby, Hradec Králové, Jana Příhodová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šikovné děti z budějcké nemocnice! Jejich obrázky si prohlíželi návštěvníci Evropského parlamentu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.