Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Divadelní prohlídky pivovaru v historických kostýmech se budou opakovat v dubnu

Návštěvnické centrum Budějovického Budvaru připravilo v rámci loňských oslav 120. výročí založení pivovaru mimořádné divadelní prohlídky v historických kostýmech. Roli průvodců v nich převzali herci v realistickém dobovém oblečení, kteří prostřednictvím hraných scén přenášeli návštěvníky do doby založení Českého akciového pivovaru i do dalších klíčových okamžiků v jeho dlouhé historii. Loni byl zájem o tyto prohlídky enormní a vysoce překonal očekávání organizátorů.

„Původně jsme plánovali uspořádat pouze pět divadelních prohlídek, ale kvůli obrovskému zájmu proběhlo těch prohlídek nakonec 10 a zúčastnilo se jich přes 800 lidí. Proto letos tyto ‚výlety časem‘ zopakujeme,“ říká Tomáš Olejník, vedoucí divize Gastro z Budějovického Budvaru, který odpovídá za služby Návštěvnického centra.

Divadelní prohlídky mají i významnou vzdělávací funkci. Scénáře jednotlivých výstupů totiž vycházejí z ověřených historických skutečností. „Podklady jsme hledali i v zápisech z jednání správní rady Českého akciového pivovaru. Pokusili jsme se přiblížit také reálné fyzické podobě - pokud nám byla známa - historických osobností, které ve scénkách vystupují. Myslím, že v některých případech - jako je například osobnost prvního sládka pivovaru Antonína Holečka - se nám to opravdu podařilo,“ říká Ivo Hajn z Budějovického Budvaru, který se na projektu podílel. Scénář a produkci zajistila českobudějovická agentura, která již řadu let pořádá například oblíbené Vycházky za historií.

Divadelní prohlídky se uskuteční 6., 13., 20. a 27. dubna 2016, vždy od 19:30. Zájemci budou očekáváni ve vestibulu Návštěvnického centra Budějovického Budvaru. Vstupenky je nutno předem rezervovat. Objednat je lze na exkurse@budvar.cz, na telefonu 387 705 347, na e-shopu Budweiser Budvar a také na webových stránkách www.visitbudvar.cz a www.cbsystem.cz. Cena vstupenky je 200 korun. Další příležitost se zájemcům naskytne až v říjnu 2016, kdy jsou naplánovány další čtyři divadelní prohlídky.

Standardní prohlídky pivovaru budou i nadále probíhat beze změny - tj. každý den včetně víkendů od 9:00 do 17:00 hodin. Nezbytná je vždy rezervace vstupenek předem. Každý pracovní den (v létě i o víkendech) od 14:00 se lidé mohou zúčastnit prohlídky i bez předchozí rezervace. Průvodci hovoří česky nebo některým z dalších 6 světových jazyků.

Návštěvnické centrum Budějovického Budvaru nabízí již od roku 2005 zábavu i poučení a poskytuje řadu dalších služeb. Loni navštívilo Budějovický Budvar téměř 52 000 lidí. Přímo v areálu funguje Pivnice Budvar, ve které mohou návštěvníci kromě dokonale ošetřeného piva ochutnat především gastronomické speciality tradiční české kuchyně. Nabídku služeb doplňují prodejna piva a suvenýrů a také komplexně vybavené prostory pro firemní školení či společenské akce.

Tisková zpráva

Štítky pivovar, Budějovický Budvar, vstupenka, Antonín Holeček, historie, akcie, průvodce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadelní prohlídky pivovaru v historických kostýmech se budou opakovat v dubnu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.