Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Fanoušci Oceánu mají radost. Kapela potvrdila, že nová deska vyjde v červnu

Nekonečné čekání fanoušků budějckého Oceánu se blíží ke konci. Kapela oznámila, že natáčení nového alba bylo dokončeno a začátkem června bude venku.

Nahrávka dostala název Ve smíru, a jak bude znít, napovídá první zveřejněná píseň Dante. Oceán ji představili v pátek formou lyric videa.

Nutno dodat, že Ve smíru bude nová dlouhohrající deska Oceánu po dlouhých 25 letech. Album 2 ½ z roku 1992 se dá považovat spíše za kompilaci. Není tedy třeba zmiňovat, že jsou očekávání nemalá. Málokdo však může doufat, že Oceán přesně naváže tam, kde před 25 lety skončil. Nikoliv, nový Oceán si jde svou cestou, což ostatně skladba Dante potvrzuje.

Někteří fanoušci možná ještě nepostřehli, že v sestavě Oceánu již nefiguruje Dušan Vozáry. Kapela však zůstala kvartetem, jelikož na post baskytaristy nastoupil Petr Hons. Za mikrofonem stojí Jitka Charvátová, která je taktéž spoluautorkou nového materiálu.

A co vlastně Oceán přimělo k natočení nové desky? "Impulzů bylo několik. Potřeba opět začít tvořit něco nového, potěšit naše skalní fanoušky a možná se pokusit sami sobě dokázat, že ještě není konec. Že ještě máme co říci," řekl před časem v rozhovoru pro Drbnu bubeník Jan Vozáry.

Album Ve smíru vyjde u Warner Music.

Štítky oceán, hudební skupina, Jitka Charvátová, Jan Vozáry, Warner Music Group, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci Oceánu mají radost. Kapela potvrdila, že nová deska vyjde v červnu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.