Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Festival Übergänge – Přechody v Českých Velenicích a Gmündu v pátek bavil

Druhý den mezinárodního kulturního festivalu Übergänge - Přechody v Českých Velenicích a Gmündu nabídl celou řadu zábavných rozmanitých pořadů. Od výstav, přes divadlo až po koncerty. Večerní program lákal návštěvníky na vystoupení skupiny Ruh, Cirkus bez násilí a na vizuální show na vodní stěně.

Ve dvě hodiny vystartovala kyvadlová doprava, která putovala mezi oběma městy a svážela pasažéry k jednotlivým akcím. A k vidění toho bylo dost. Ať už tematické akce k zamyšlení jako například Under Your Skin nebo Lidi pojdou od Judithy Kerndlové nebo divadlo pro děti Buchty a Loutky.

Nesmíme zapomenout na koncerty či divadelní průvod. V pět hodin se v kapli Svaté rodiny v Českých Velenicích rozezněly tóny kapely Ruh, která se pak po osmé večer představila ještě v Gmündu v nádherném prostředí zámeckého parku. Tam se před ní ještě ukázalo saxofonové kvarteto Saxpack.

V deset hodin pak odstartoval Cirkus bez násilí – Klinika Lalek, který představil zvířecí loutky v životní velikosti. Byla k vidění třeba žirafa nebo slon Charlie, který dostal největší prostor. Spolu s ním vystoupili cirkusoví umělci a herci. Celé vystoupení bylo prošpikováno vtipnými komentáři účinkujících.

Nakonec se návštěvníci přesunuli k blízkému rybníku, kde zanedlouho začala světelná vizuální show na vodní hladině. Lidé byli prvně až skoro zhypnotizováni mihotajícími se pyramidami v rytmu taneční hudby, než se scenérie obrátila do harmonických obrazců, které vyjadřovaly odvěký boj dobra a zla. Zvláště postavy ďábla byly skvěle zpracovány.

Festival mezi městy České Velenice a Gmünd je příjemným oživením kultury v obou městech. Jeho zaměření není nikterak megalomanské, ale na druhou stranu je určitě zajímavé vidět tolik nesourodých akcí v jeden den a dozvědět se nové věci. Určitě by stálo za to, aby se festival opakoval každý rok.

Autoři

Štítky Schwäbisch Gmünd, divadlo, festival, koncert, výstava, násilí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Übergänge – Přechody v Českých Velenicích a Gmündu v pátek bavil  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.