Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Show Circle v rámci Vltava žije nabídne paralelu mezi naplněním života a symbolem pěti kruhů

Pátý ročník, pět kruhů... Přípravy na audiovizuální festival Vltava žije již na náplavce začaly a vůbec poprvé, při prvním jubileu, bude akce dvoudenní. Zakončí ji show Circle, jejíž premiéra byla součástí otevření Olympijského parku Rio-Lipno 2016. Má lidem nabídnout paralelu mezi naplněním života a symbolem pěti kruhů.

Náplavka se zaplní vystupujícími a nejrůznějšími atrakcemi ve čtvrtek 8. srpna. První den bude patřit především dětem. Od začátku celého projektu Vltava žije se vždy na akci konají Setkání dětských domovů a také letos tomu nebude jinak. Od 15:00 budou k vidění v praxi složky integrovaného záchranného systému, na děti však během odpoledne čeká i program plný zábavy a kulturních vystoupení. „Vyvrcholením čtvrtečního programu bude kapela Kašpárek v rohlíku,“ prozradila jednatelka pořádající agentury Art4promotion Lenka Střítecká. 

Z pátečního programu si návštěvníci náplavky odnesou velký kulturní zážitek. Vše zahájí v 16:30 koncert Pavla Callty, kterého na podiu vystřídá Michaela Gemrotová s uskupením MIB Quartet, aby společně zahráli a zazpívali své verze filmových melodií. Tečku za hudební částí obstará kapela Portless, která se dokonce podílela na hudebním podkresu audiovizuální show Circle. „Z velké části budeme mít autorskou hudbu. Vnímám to jako další posun projektu a byl jsem výsledkem příjemně překvapen,“ zmínil režisér Rudolf Střítecký.

Ten také nastínil, jaký scénář show Circle, kterou jako první viděli lidé při otevření Olympijského parku Rio-Lipno 2016,  má. „Kruh nám vytvoří paralelu mezi naplněním života a symbolem pěti olympijských kruhů. Diváka uvedeme intrem do show, následně do pěti částí. První scénu tvoří jeden kruh, prostřednictvím kterého oslavujeme sport jako takový. Poté prostřednictvím dvou kruhů rozehráváme show, využíváme hodně performerů, kteří znázorňují život a sport v pohybu. Třetí část jsme pojali jako stupně vítězů, scéna se rozehraje prostřednictvím tří kruhů. Čtvrtou část jsme nazvali pracovně Dosáhni cíle, objeví se nám další kruh, performeři a ukáží nám všední život, který za sebou má úsilí a cíle. Poslední část je pracovně nazvaná Všichni žijí v kruhu a přejde do olympijských her,“ popsal děj Střítecký.

Multimediální show Circle při slavnostním otevření Olympijského parku Rio-Lipno 2016.

Zveřejnil(a) Budějcká Drbna dne 5. srpen 2016

 

Rozpočet na akci Vltava žije přesahuje v letošním roce částku sedm milionů korun. Je v ní ale zahrnuta i premiéra audiovizuální show Circle na Lipně. Nemalou měrou se na rozpočtu podílí i Skupina ČEZ, která přispěla částkou 2,3 miliony korun. „Výjimečné město potřebuje výjimečnou akci. Jsme přesvědčeni, že si to kraj, město a Vltava zaslouží.“ zmínil Petr Šuleř ze Skupiny ČEZ. Zároveň dodal, že je pro podporu důležitý i charitativní podtext celé akce. Na náplavce tak budou i „oranžová kola“ a všichni doufají, že se na nich podaří přes aplikaci EPP – Pomáhej pohybem vyšlapat pro dobrou věc 100 tisíc korun.

Projekt spolufinancuje i město České Budějovice. Garantkou akce Vltava žije se stala uvolněná radní Lucie Kozlová, který má zároveň v gesci ekonomiku a sociální oblast. Připomněla, že ne všichni radní jsou projektu nakloněni, ale i nadále bude usilovat o to, aby město mělo svou tadiční akci, která bude přesahovat hranice Jihočeského kraje. „Budu se snažit, aby akce pokračovala i v dalších letech. Při tvorbě nového rozpočtu budu usilovat o to, aby akce byla znovu zařazena do významných akcí. Letos jsme na ni vyčlenili 800 tisíc korun, v roce 2017 bych si dovedla představit částku až do výše milionu korun,“ řekla Kozlová.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Vltava, náplavka, olympijský park, projekt, olympijské hry, Lucie Kozlová, ČEZ, Michaela Štiková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Show Circle v rámci Vltava žije nabídne paralelu mezi naplněním života a symbolem pěti kruhů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.