Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Středy ve středu města zakončily kapely Бут a Betterway

Maraton Středy ve středu města zakončily minulý týden dvě kapely ostřejších kytar. Zatímco Бут valí pravověrný grind core po vzoru Napalm Death, tak Betterway se už léta drží poctivého hard coru ze staré školy. I přesto, že poslední akce byla věnována extrémním a zároveň okrajovým stylům, našly si na tuhle akci cestu více jak tři stovky posluchačů.

Na druhou stranu to není zas takové překvapení. Betterway jsou staří harcovníci a už léta lákají na své koncerty dost fanoušků. Přispívá k tomu i fakt, že hrají zřídka a svým posluchačům přinášejí nostalgický zážitek z dob, kdy tady jako jedničky ve svém stylu válcovali podia po celém kraji. Бут jsou proti nim zelenáči, ale celkem rychle si tahle kapela okolo Zbyni, bývalého bubeníka známějších Ingrowing, vybudovala silnou fanouškovskou základnu.

Služebně mladší kapela tedy vystoupila jako první a hned v úvodních tónech bylo jasné, proč se vyznavačům grindu líbí. Prostě to šlape a vše jede jak má. Inu, když máte v zádech silný motor, jede se ihned lépe. Zbyňa zkrátka své řemeslo jen zdokonaluje. Zbytek kapely byl také strojově přesný a celkově tak kapela vytvořila velice profesionální dojem. Svůj set okořenila o cover od Brutal Truth a při této příležitosti poslala pár nelichotivých poznámek na adresu Ochranného svazu autorských práv.

Betterway byli už pro běžné konzumenty stravitelnější, na nic nečekali a do lidí pustili energetické hard core. I zde kapela prezentovala své názory. Zde to zase odnášeli náckové, řečeno ústy zpěváka, přičemž jedna průpovídka byla mířena na kapelu, která neumí hrát, a i přesto se momentálně veze na velké vlně oblíbenosti, snad i kvůli tomu, že skrytě využívá nacistických symbolů na obalech svých alb.

To Betterway zvládají své nástroje na výbornou a ve svém stylu platí za jednu nejlepších kapel v republice. Tuto pověst si získali už v devadesátých letech a dodnes ji jen potvrzují. Energetické párty, silné melodie a zpěvné refrény, to sem zkrátka patří. A ani minulou středu nenechala nikoho na pochybách. Už uprostřed setu zazněla nejznámější skladba kapely, která nese stejný název jako ona sama. Tedy Betterway, jež z větší části zpívá bubeník a díky jejím snadno zapamatovatelným rifům i publikum.

Chlapi už to chtěli zabalit patnáct minut před desátou, ale nebylo jim to dovoleno, protože si je fanoušci hlasitě vyvolali zpátky. Nebylo to takové to divadýlko, které dělá na konci koncertu každá druhá kapela, ale spontánní reakce na skvělé vystoupení. A tak se nastavovalo. Jednou, dvakrát, než na potřetí došlo opět na hit Betterway a koncert skončil.

Středy ve středu města tak přinesly další vynikající zážitek. Každá akce přitáhla spoustu lidí, kteří se měnili podle stylu nebo podle kapely, která zrovna hrála, ovšem byly tu vidět také stále stejné tváře posluchačů, kteří neřešili, co zrovna hraje. Hlavně, že byl večírek.

Uspořádat takový maraton není nic jednoduchého, tak na závěr nezbývá než pogratulovat pořadatelům k úspěšné sérii akcí a do příštího roku jim popřát, aby počasí vycházelo stejně jako letos a lidí přicházelo ještě více!

Autoři

Štítky hudební skupina, styl, koncert, Napalm Death

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Středy ve středu města zakončily kapely Бут a Betterway  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.