Dny slovenské kultury se budou tento rok konat již po osmnácté a opět je na co se těšit. Program je opravdu velmi bohatý a láká na zajímavé koncerty, výstavy, přednášky, ale samozřejmě také na tradiční slovenské dobroty. Milovníci halušek a dalších tradičních jídel našich východních sousedů tak budou mít svátek.
Program bude prakticky rovnoměrně rozložen do deseti dnů od sedmnáctého do dvacátého šestého února. Vše odstartuje vernisáž k výstavě obrazů a komorních plastik slovenských výtvarníků Vladimíra Kudlíka a Juraje Čuteka v pátek od 16:00 hodin v radniční výstavní síni, kde bude celá akce oficiálně odstartována. Ten samý den si můžete užit ještě jednu vernisáž. Tentokráte od 18 hodin v kavárně Kina Kotva, kde budou své fotografie vystavovat Lena Jakubčáková a Karol Stollmann. Na stejném místě o hodinu později vystoupí jazzové TRIO Štěpána Markoviče.
Pokud ale patříte spíše k milovníkům vážné hudby, pak byste rozhodně neměli v sobotu 18. února od 16:00 chybět v salonku Hotelu Budweis, kde proběhne malý koncert pro violoncello a klavír. V pondělí vás pak bude lákat dokument Richard Müller: Nepoznaný od Heleny Třeštíkové v Kině Kotva nebo komedie Bábka v podání Městského divadla Trenčín na Malé scéně DK Metropol.
Ani v dalších dnech se nemusíte nudit. V úterý na vás například čeká další vernisáž. Tentokrát v Galerii Nahoře, kde bude fotograf Miro Švolík prezentovat práce jeho studentů z Ateliéru kreativní fotografie VŠ výtvarných umění v Bratislavě. Ve středu můžete vyslechnout přednášku Slovenský ráj v Muzeu cestopisné literatury, ve čtvrtek v Hotelu Budweis láká setkání jihočeských a slovenských spisovatelů u tvůrčího stolu a v pátek v Café Clubu Slavie koncert kapely Neřež společně s Katkou Koščovou a Romanem Dragounem.
Mlsné jazýčky by rozhodně neměli minout například Restauraci Metropol, Kavárnu Lanna, Restauraci NAŠE FARMA nebo Masné krámy, kde k jídlu i zahraje Ľudová hudba bratov Wimmerovcov. Slovenské speciality, ale budete mít možnost ochutnat i jinde. Stačí se pořádně koukat a jít za nosem.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.