Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Nenechte si ujít Lenku Dusilovou, I. Ples města České Budějovice nebo Beer ples 2017

Konec února přináší kromě divadla a dalších masopustních veselic, mejdanů také zajímavé koncerty a plesy. Nezmeškejte I. Ples města České Budějovice, který je pokračováním tradičního Radničního plesu v novém provedení a slibuje špičkový kulturní program.

Pátek 24. února

České Budějovice

John Culter (Magnetic Festival), Melvin Coxx, House of Madness – K2 – 20:00
Rezident Magnetic Festivalu John Culter míří do Českých Budějovic. Line up: 21:00 Rudeboy & Diablo, 00:30 John Culter, 2:00 Melvin Coxx.

Masopustní rej v maskách – Prorock bar – 19:00
Klasická masopustní zábava v maskách s živou hudbou. K poslechu i k tanci zahraje Eda Trost. Nebude chybět soutěž o nejlepší masku, zabijačkové dobrůtky.

Trio Traktůrek – Kavárna Matice – 19:00
Po delší pauze zase vystoupí Trio Traktůrek s jejich dech beroucím repertoárem. Slíbené jsou i nějaké nové písničky. Tak uvidíme, tedy vlastně uslyšíme, co si na nás nachystají.

Saturnin – Jihočeské divadlo – 19:00
Představte si noblesní poloprázdnou kavárnu, ve které sedíte a před sebou máte mísu koblih. Jen výjimečný lidský exemplář se může pyšnit příslušenstvím k těm, kteří začnou koblihami bombardovat nic netušící hosty. S takovým člověkem zažijete dobrodružství, o kterých se vám ani nesnilo.

Beer ples 2017 – III. ročník – KD Vltava – 19:30
Můžete opět těšit na pivní speciály a pochoutky k pivu. Zahrají Rozkrock a Valda Band. Moderátor a DJ večera bude DJ Bervic.

Opona! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Richard, herec a režisér v jedné osobě, a navíc divoch se zálibou v alkoholu, chystá premiéru. Jeho herecké partnerky před ním ale utíkají jedna za druhou. Jako poslední záchrana se objeví Lies, Richardova dávná kolegyně a láska, teď šťastně provdaná za úspěšného lékaře. Na jevišti to jde skvěle, ale v zákulisí to brzy začíná vřít…

Lenka Dusilová, Barbora Mochowa – River music club – 20:00
Lenka Dusilová, šestinásobná držitelka výročních hudebních cen Anděl, je aktivní muzikantkou od šestnácti let. Pro svůj osobitý vokál je hostem na řadě desek a koncertů předních muzikantů české scény. Je též součástí multižánrového projektu divadelního uskupení Spitfire Company, se kterým absolvovala evropské turné s představením One Step Before the Fall. Předskokana bude dělat mladá, talentovaná zpěvačka a klavíristka Barbora Mochowa.

Malignant Tumour, In The Whale (USA), Gauneři – mcFabrika – 20:00
Koncert kapel Malignant Tumour (crust-rock'n'roll), In The Whale (alternative­punk­blues, USA) a Gauneři (rock'n'roll-thrash).

Už jsme doma + Oni – Velbloud Music Bar – 20:00
Legendární česká kapela Už jsme doma byla zformována v Teplicích roku 1985. Stylově lze jen těžko kapelu obecně charakterizovat: jejich hudba v sobě kombinuje jakýsi druh intelektuálního punku, africké rytmy, orchestrální punk, funky, ska, gregoriánské chorály, avantgardní melodie, disharmonii a mnoho dalšího. Před UJD se ve Velbloudu ukáže českobudějovická kapela Oni – jihočeské jazz-rockové těleso, které nedávno pokřtilo svou debutovou desku.

Neřež, Katka Koščová a Roman Dragoun – Café Klub Slavie – 21:00
Mimořádný a jedinečný trojkoncert osobností českého rocku a folku.

Reggae Nite, Colectiv & Bechy (live) – Komiks klub – 21:00
Bechy je zpěvačka z Prahy, která odstartovala svoji kariéru v roce 2010, kdy se začala objevovala na stagi po boku Foggy Fogoshe, Mickeyho a Febia. Za šest let svého působení má za sebou Bechy zhruba 120 vystoupení. DJs: Boldrik, F.I.L., Ladia Rasta.

Sobota 25. února

České Budějovice

Ledová show s Elsou – Metropol – Divadelní sál – 10:00
Zábavný program pro děti i rodiče. V rámci představení se děti vydají společně s Elsou do ledového království, kde se setkají i s dalšími postavami z oblíbené pohádky Ledové království.

Cestou příběhu – Studiová scéna Na Půdě – 18:00
Vypravěč je kouzelník, který inscenuje divadlo v naší hlavě. Chorvatská vypravěčka Tajana Gašparović vás pozve do světa příběhů a seznámí vás se základními principy storytellingu.

I. Ples města České Budějovice – DK Metropol – 20:00
Tradiční Radniční ples v novém hávu. V letošním roce se můžete těšit na novou dramaturgickou podobu této společenské události. Program: předtančení Baletní školy Jihočeského divadla, Orchestr opery Jihočeského divadla, Zatrestband, Muzikálová show: Jan Kříž, Jan Révai, DekkaDancers, Balet Jihočeského Divadla, Jiří Schelinger Memory Band, MC Trumpetman, DJ Dawitt. Večerem provází herec Petr Rychlý.

Locomotive – křest CD Digitální Teror – mcFabrika – 20:00
Locotky natočili po devíti letech novou, dlouhoočekávanou, desku Digitální Teror. Jako speciální host vystoupí další jihočeská legenda, geniální Satisfucktion.

Doctor Victor show – River music club – 20:00
Doctor Victor – historicky první česká kapela vybrána samotnými AC/DC k předskakování na pražském koncertu v rámci světového turné Rock Or Bust World Tour 2016 hned dva měsíce po vydání svého debutového alba 1st Prescription.

Dilema in cinema, Cela pro Klárku, Hovno pankáči + Afterparty – Velbloud Music Bar – 20:00
Koncert kapel Dilemma in cinema, Cela pro Klárku, Hovno pankáči.

Neděle 26. února

České Budějovice

Jan Drda: Zapomenutý čert – Divadlo U Kapličky – 15:00
Pohádka o zapomenutém starém čertovi, který nechce zpět do pekla, neboť tam nemá kamarády a pořád se tam jenom křičí… a smrdí to tam.

MacBeth 3D – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Výstupní představení frekventantů kurzu múzického herectví, který vedl v sezóně 2015/2016 lektor Jiří Untemüller. Vznikla inscenace, která originálním způsobem zpracovává a servíruje notoricky známou shakespearovskou látku, pojednávající krvavou tragédii skotského krále Macbetha.

Pondělí 27. února

České Budějovice

Frankenstein – Malé divadlo – 9:00
Horor pro děti i dospělé o šíleném vědci Viktoru Frankensteinovi, který chtěl stvořit umělého člověka. Inscenace s živým klavírním doprovodem, živým operním zpěvem, živou baletkou a loutkou v nadživotní velikosti. Inscenace vzniká za spolupráce Malého divadla, opery, baletu a orchestru Jihočeského divadla.

Free Mondays – The Acoustic – Café Hostel – 19:00
Kdo tentokrát? The Acoustic. Složení: akustická kytara – cajon – zpěv, repertoár: The Rolling Stones, Bob Dylan, Pink Floyd a podobně.

Perfect days – Jihočeské divadlo – 19:00
Biologické hodiny tikají. Chce dítě a je ochotná pro to udělat všechno!

Autoři

Štítky České Budějovice, ples, divadlo, Lenka Dusilová, koncert, hudební skupina, maska, představení, MAGNETIC festival, herec, punk, Barbora Mochowa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Nenechte si ujít Lenku Dusilovou, I. Ples města České Budějovice nebo Beer ples 2017  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.