Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SOUTĚŽ: Nebyla to Pátá, byla to Devátá

Na chlapa se přilepí vdaná ženská, organizuje mu život a nakonec rafinovaně plánuje věci, až mrazí v zádech. Ale může to dopadnout i šťastně. A to právě autor moc dobře vymyslel. V komedii Nebyla to Pátá, byla to Devátá objevil možnost vskutku originální, ba přímo senzační. A jakou, to se zájemci dozví ve středu 19. července od 19:00 hodin v divadelním sále českobudějovického Metropolu.

Zápletka komedie s detektivním nádechem režiséra Jiřího Menzela Nebyla to Pátá, byla to Devátá je prostá. Eva, pohledná žena středního věku, kterou hraje Jana Švandová, si za neobvyklých podmínek najde mladého milence Prokopa. Toho hraje Josef Carda. Společně si pak naplánují vraždu jejího manžela Maria, Rudolfa Hrušínského, který stojí jejich štěstí v cestě.

Italskému dramatikovi Aldovi Nicolajovi se podařila objevit vskutku originální možnost, jak oživit věčně omílané téma manželského trojúhelníku. Říci jaká, nelze, stejně jako se u detektivky nesluší prozradit, že vrahem je zahradník, ale naznačit je možné… Vše nakonec dobře dopadne...

Představení Nebyla to Pátá, byla to Devátá (nikoli Beethovenova Osudová symfonie, ale poslední Devátá s Ódou na radost) uvede českobudějovický Metropol ve sředu 19. července od 19 hodin v divadelním sále.

Soutěž o vstupenky na komedii Nebyla to Pátá, byla to Devátá (19. 7. - 19:00)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou dva čtenáři vyhrát dvě vstupenky na divadelní představení Nebyla to Pátá, byla to Devátá. K účasti stačí prostřednictvím formuláře do středy 12. července do 18. hodiny zodpovědět následující otázku a pak už jen čekat na slosování. 

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.  

Soutěž skončila!  

Režie komedie Nebyla to Pátá, byla to Devátá se chopil Jiří Menzel. Správně byla odpověď B. Po dvou vstupenkách na divadelní představení vyhráli Štefan Holubják a Jana Kubínová. Gratulujeme!

Autoři | Foto Facebook Metropol České Budějovice

Štítky komedie, Metropol, České Budějovice, Nebyla to Pátá, byla to Devátá, divadlo, Hrušínský, Carda, soutěž, Dům kultury Metropol, vstupenka, Jiří Menzel, Jana Švandová, Josef Carda, Rudolf Hrušínský, Ludwig van Beethoven, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Nebyla to Pátá, byla to Devátá  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.