Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihočeská filharmonie připomene krále pop artu Andyho Warhola

Hudbu Velvet Underground jste už nejspíš slyšeli. Výstavu tvorby Andyho Warhola jste určitě viděli nedávno v Alšově jihočeské galerii. Ale obě najednou? A právě takovou jedinečnou možnost nabízí Jihočeská filharmonie. Vernisáž vybraných ukázek Warholových maleb bude zahájena již hodinu před začátkem koncertu, tedy ve čtvrtek, 12. října od 18:00 hodin ve foyer Jihočeské filharmonie. Koncert pak začíná v sále od 19:00 hodin. Obrazy vybral kurátor Miroslav Houška a výstava potrvá do konce října.

České Budějovice zažijí jedinečný večer věnovaný třicátému výročí úmrtí Andyho Warhola a padesátému výročí vydání desky The Velvet Underground & Nico. Producentem alba, které bylo vyhlášeno rockenrolovou náhrávkou dvacátého století byl právě Andy Warhol.

Hudební produkce písní The Velvet Underground uslyší publikum v provedení Jihočeské filharmonie se zpěvačkou Jitkou Charvátovou a hudební úpravě Mejly Hlavsy a Dušana Vozáryho.

Andy Warhol vytvořil pro první desku The Velvet Underground & Nico naprosto originální obal se sloupávacím banánem a dal tak vzniknout symbolu pop - artu. A práve tento obal LP bude k vidění na výstavě, která se uskuteční v kavárně Fcafé, přímo v sídle Jihočeské filharmonie.

K vidění budou dále portréty Marilyn Monroe (sítotisky z edice Sunday B. Morning), Cambellovy polévky a portréty dalších osobností (granolitografie z edice CMOA), nebo plakát z jediného pražského koncertu The Velvet Underground, vytvořený výtvarníkem Michalem Cihlářem. Celkem bude vystaveno na pětadvacet prací.
 

Tisková zpráva

Štítky Andy Warhol, malba, deska, Jihočeská filharmonie, Miroslav Houška, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, České Budějovice, koncert, výstava, The Velvet Underground, vernisáž, Jitka Charvátová, Marilyn Monroe, pop-art, Michal Cihlář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská filharmonie připomene krále pop artu Andyho Warhola  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.