Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Originální Písničkáři z Budějc nebo filmová hudba zazní ve Filharmonii

Co takhle zajít do divadla? V Jihočeském divadle vás čeká Nebezpečný experiment, Muž sedmi sester nebo Kráska a zvíře, v Metropolu Její pastorkyňa a v Divadle u Kapličky komedie Světáci. Pokud dáváte přednost filmům, Jihočeská filharmonie si pro vás připravila výběr známých filmových písní. Na programu je i šestnácté vydání akce Písničkáři z Budějc a Wash Up! v Komiksu.

Úterý 23. ledna

České Budějovice

Filmmakeři – Malé divadlo – 18:30
Ve spolupráci s profesionálním animátorem a maličkým živým filmovým orchestrem vznikne na jevišti dokonale vybavené filmové studio. Příběh fenoménu, který má po celém světě miliony fanoušků. Nejslavnější filmové hvězdy, zrod fantastických filmových efektů i konečný souboj filmu a divadla o místo nejzábavnějšího média všech dob.

Nebezpečný experiment – Jihočeské divadlo – 19:00
Profesor Gilroy se na večírku setká se ženou nadanou mimořádnou schopností vnutit druhým svou vůli. Fascinující ukázka hypnózy, jejímž je svědkem, jej přivede k nápadu vědecky prozkoumat tyto zvláštní schopnosti. Sám se vydá do rukou oné záhadné ženě a doufá ve vědeckou senzaci. Experiment se mu ale brzy začíná vymykat.

Její pastorkyňa – DK Metropol – 19:00
I na moravském venkově se může odehrávat světové operní drama zpívané jako jedno z prvních v próze! Příběh zamilované Jenůfky se dotýká podstaty vztahů, lásky partnerské i mateřské. Kde je hranice, za niž ani z lásky nelze zajít, a jak moc lze z lásky ublížit? V inscenaci osvědčeného tandemu dirigenta Maria De Rose a režiséra Tomáše Studeného se můžete těšit i na vynikající obsazení všech rolí.

Středa 24. ledna

České Budějovice

Kráska a zvíře – Jihočeské divadlo – 19:00
Jeden z nejznámějších, původem francouzských, pohádkových příběhů, známe z mnoha různých divadelních, filmových i tanečních zpracování. Příběh obětavé lásky, která dokáže změnit i strašlivou podobu nejdůležitějším kouzlem, spatříme-li jen svou lásku ve tváři toho druhého.

Přisámbůh! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Ruka teenagera může být dost nebezpečná, když srostla se šíleným maňáskem, který se vymkl veškeré kontrole. Bude to případ pro exorcistu? Hra byla uvedena na Broadwayi a získala 5 nominací na cenu Tony, včetně nominace za nejlepší hru.

LiStOVáNí / Závěrka – Malé divadlo – 21:00
Závěrka je milostná novela o prokletí doby, kdy se každý může stát fotografem a udělat alespoň jednu dobrou fotku. Důležitá je motivace. Motivací Matěje Runda je Věra, půvabná mladá žena, která si neuvědomuje svou fotogeničnost. Nefotografa i jeho nemodelku dostihne internetové renomé, snad i sláva, ale čím větší je jejich úspěch, tím hůř k sobě nacházejí cestu.

Světáci – Divadlo U Kapličky – 19:00
Parta tří fasádníků od Velhartic pracuje v Praze. Po dramatickém zážitku v grilbaru Diplomat, kde způsobí požár, se rozhodnou vzdělat se v oblasti společenského chování. Doufají, že si napříště v takovém „lepším podniku“ zaslouží, jako opravdoví světáci, společnost dam na úrovni.

Písničkáři z Budějc vol. 16! – mcFabrika – 19:00
McFabrika zve na šestnácté vydání akce Písničkáři z Budějc aneb večer originální autorské tvorby písničkářů a menších hudebních uskupení. Tentokrát to bude: Dan Vertígo, Láďa Latka, Honza Janda, Pták Lajf, Killa Fettu.

Wash Up! / PMDR (Letitroll.cz) – Komiks klub – 21:00
DJs: Pmdr, Gred Lvov, Smol1s, Horny.

Čtvrtek 25. ledna

České Budějovice

Filmmakeři – Malé divadlo – 10:00
Ve spolupráci s profesionálním animátorem a maličkým živým filmovým orchestrem vznikne na jevišti dokonale vybavené filmové studio. Příběh fenoménu, který má po celém světě miliony fanoušků. Nejslavnější filmové hvězdy, zrod fantastických filmových efektů i konečný souboj filmu a divadla o místo nejzábavnějšího média všech dob.

Muž sedmi sester – Jihočeské divadlo – 19:00
Svést 7 sester během 7 dnů a získat tak bezmezný obdiv kamarádů? Erotická groteska je volně inspirovaná skandální prvotinou Jaroslava Havlíčka, autora Petrolejových lamp, Helimadoe a Neviditelného.

Hudba z filmů – Jihočeská filharmonie – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Hudba z filmů Starci na chmelu, Limonádový Joe aneb Koňská opera a další.

Autoři | Foto www.jihoceskedivadlo.cz

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, České Budějovice, film, Jihočeské divadlo, Kráska a zvíře, láska, kaplička, filmová hudba, Jaroslav Havlíček, Metzlův dům, Dům kultury Metropol, experiment

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Originální Písničkáři z Budějc nebo filmová hudba zazní ve Filharmonii  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.