Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FILMOVÉ PREMIÉRY: Dva fantastické světy, každý úplně jiný. Který bude ten váš?

V CineStaru na diváky opět čekají filmové novinky. Jaký tvar a tvář má voda se můžete podívat už dnes, 15. února, při promítání snímku plného emocí a veselé hudby ve stylu 60. let. Pro obdivovatele Marvelu se bude více hodit Black Panther, který je zavede do fiktivního světa super-schopností, jak jinak.

Tvář vody

Američané si z výletu do Amazonie přivezli pěkný suvenýr. Problém je, že se jedná o živou bytost, podivuhodné obojživelné monstrum, kterou uvězní v utajované vládní laboratoři, aby na ní mohli provádět experimenty. Domorodci stvoření uctívali jako boha, podobá se člověku, může dýchat na vzduchu i pod vodou, ale v Americe jej považují za nebezpečného tvora, se kterým je nutno zacházet jako s biologickým materiálem a bez ohledu na to, zda přežije.

Ve stejné laboratoři ale pracuje němá uklízečka Elisa, která se s uvězněným stvořením střetne a naváže s ním komunikaci bez použití slov. Stačí jim gesta a emoce, a ty jsou silné. Elisa „vodníka“ nevnímá jako nebezpečnou zrůdu, cítí především jeho strašlivou osamělost. Je to i tím, že tato záhadná bytost má jednu základní vlastnost. Tak jako voda přijímá tvar nádoby, tento tvor přijímá vlastnosti každého, s kým se potkává. Odráží tak jeho agresivitu i osamělost nebo bezpodmínečnou lásku. Díky tomu se mezi ním a vnímavou Elisou vytvoří silné pouto. A společně z laboratoře uprchnou pronásledovaní sovětskými špióny.

Black Panther

Další film z dílny Marvelu je tady. Válečník T´Chally se po smrti svého otce vrací domů do Wakandy, technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým králem. Je to totiž synek z královské rodiny. Jenže mu cestu protne jeho dávný nepřítel a T´Challovy schopnosti krále a Black Panthera v jednom jsou podrobeny zatěžkávací zkoušce. Nový král je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět, a musí zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Pantera, aby svému národu zajistil bezpečnou budoucnost.

Autoři | Foto Youtube.com

Štítky film, kino, Cinestar, premiéra, Marvel, Black Panther, laboratoř, styl, Amazonie, Amerika, emoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FILMOVÉ PREMIÉRY: Dva fantastické světy, každý úplně jiný. Který bude ten váš?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.