Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Je libo Střihoruká zpěvačka či hvězdně obsazený Motorfest?

Přijďte zažít něco opravdu jedinečného! Z Moldávie dorazí kapela Infected Rain, které vévodí Lena Scissorhands a na sobotním Motorfestu vystoupí David Koller, Tři sestry, Michal Hrůza a mnozí další! Tak na co ještě čekáte?

Pátek 4. května

Vihar / Runa Morionu / In The Abyss – Velbloud – 20:30

Do budějckého klubu Velbloud dorazí v pátek hned tři kapely. Doom/death metalovou skupinu Vihar z Českých Budějovic bude následovat písecká dark metalová Runa Morionu a trio doplní sedlčanští metalisté kapely In the Abyss.

Infected Rain, Up!Great – K2 – 20:00

Netradiční návštěvou až z Moldavska je nu-metalová kapela Infected Rain, které vládne nepřehlédnutelná zpěvačka Lena Scissorhands. Tahle parta hraje od roku 2008, na kontě má tři alba a v současnosti je určitě nejznámější moldavskou kapelou. Ale hlavně, jejich vystoupení a především potetovanou frontmanku musíte vidět naživo! Doplní je Up!Great, taktéž kapela, které vládne žena, v tomto případě jde však o alternative/hardcore/rock z Ostravy.

Co vás čeká?

Sobota 5. května

Motorfest 2018 – Budvar aréna – 14:00

Rok se s rokem sešel a opět je tu jedinečný Motorfest! Letos vystoupí David Koller (legendární český rockový zpěvák, skladatel a bubeník), Tři Sestry (hrající vše od punku, rocku, punkrocku až po hardcore), Michal Hrůza (zakládající člen skupiny Ready Kirken), Pavel Callta (nadějný mladý zpěvák, který v roce 2015 vydal své debutové album Moment), Pub Animals (pohodová reggae kapela z Budějc), Love Gangsters (místní electronicko-punková skupina) a En.Dru (jedinečný český beatboxer a looper). Začíná se už ve dvě hodiny odpoledne, tak dorazte včas, ať o nic nepřijdete.

Masáž, Dezinfekce, eá – Velbloud – 20:00

Velmistři radikálního poetismu a tantrické MASÁŽe předvedou poprvé věci z nové desky. Dokáží, že akustická kytara, grindcore a poezie jsou vlastně spojité nádoby. K příjemné atmosféře sobotního večera pak dodají líbezné tóny nejstarší místní zastánci tvrdého jádra Dezinfekce. Ti jsou živoucím důkazem toho, že se stoupajícím věkem se věci nestávají měkkým rozbředlým aspikem. Ve skutečnosti je to naopak. Nakonec v rámci zachování rovnováhy přijedou ze západu staří známí eá, snažící se oživit dávno ztracené ideály cti a skutečného přátelství na nakloněné rovině vzájemně se protínajících litosférických desek.

Neděle 6. května

Jihočeská Thálie – Jihočeské divadlo – 19:00

Tradiční předávání cen Jihočeské Thálie za nejlepší jevištní výkony se uskuteční v neděli v Jihočeském divadle, poprvé však budou ocenění předána v rámci festivalu Sonda – to nejlepší z Jihočeského divadla. Slavností večer je zakončením divadelní sezóny, tentokrát tak trochu v duchu filmu – večerem provede filmová hudba, jinak je však program tajný.

Pondělí 7. května

Angry Beatz – DAVE.LXR aka DEXIDE – Komiks klub – 21:00

Pokud jste se ještě neseznámili s osobností DAVE.LXR, pak vězte, že je to jeden ze zakladatelů LUXOR Sound System, X-Massacre Party a pořadatel akcí ve Storm clubu. Na jihu zahraje speciální set v žánrech crossbreed, tekno a hardcore. Opravdu nadupaný program, tak dorazte, i když je pondělí.

210 /Moscow HC/ & Bell Toll /Latvia HC/ & The Two Eggs – Velbloud – 21:00

Last minute hc večer, kdy k do Velblouda zavítají hc kapely z východního bloku 210 a litevská skupina BellToll, podpoří je opařanští kluci z The Two Eggs.

Autoři | Foto Facebook Infected Rain

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, České Budějovice, hudební skupina, David Koller, Michal Hrůza, Lena Scissorhands, Infected Rain, Tři sestry, Moldávie, Jihočeské divadlo, Doom, Moldavsko, Pavel Callta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Je libo Střihoruká zpěvačka či hvězdně obsazený Motorfest?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.