Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Zajděte si na klasiku

V Jihočeském divadle se můžete seznámit hned s trojicí svůdníků jménem Don Giovanni. I sboristé z Brna si střihnou Mozarta, a to společně s Jihočeskou filharmonií.

Úterý 8. ledna

České Budějovice štětcem Jana Rafaela Schustera – Radniční výstavní síň
Vydejte se do minulosti a poznejte České Budějovice tak, jak je v první polovině 20. století zachytil ve svých realistických malbách malíř, grafik a pedagog Jan Rafael Schuster.

Středa 9. ledna

Don G – Jihočeské divadlo – 19:00
Málokdo ví, že Mozartův Don Giovanni má dvojče – operu méně známého Mozartova současníka Giuseppe Gazzanigy a libretisty Giovanni Bertatiho. Představte si situaci, kdy se tato dvojčata setkají na jednom jevišti a tito dva operní svůdníci se navíc utkají ještě s jedním, činoherním. Skvělá hudební komedie Jihočeského divadla.

Čtvrtek 10. ledna

JF a Český filharmonický sbor Brno – Jihočeská filharmonie – kostel sv. Anny – 19:00
Jihočeská a jihomoravská metropole spojí své hudební síly během koncertu s tímto programem: Johann Sebastian Bach: Vánoční oratorium, BWV 248, Wolfgang Amadeus Mozart: Velká mše c moll, K 427.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky kultura, tipy, hudba, divadlo, koncert, České Budějovice, Wolfgang Amadeus Mozart, Jihočeské divadlo, Don Giovanni, Jan Rafael Schuster, Brno, Johann Sebastian Bach, Český filharmonický sbor Brno

KULTURNÍ TIPY: Zajděte si na klasiku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.