Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zážitková výstava bude bavit i vzdělávat skrz vědu, techniku a řemesla

V rámci 5. ročníku interaktivní výstavy Dobrodružství s technikou 2019, která se bude konat 13. června v pavilonu T1 na českobudějovickém Výstavišti, se tento rok představí kolem 60 vystavovatelů, kteří na více než 270 stanovištích zábavnou formou představí technické i vědecké exponáty. Na zážitkové výstavě, kam je vstup pro všechny zcela zdarma, nebude chybět doprovodný program, soutěže a zábavná stanoviště pro děti i dospělé.

„Letos připravujeme již pátý ročník této unikátní výstavy. Její smysl je nasměrovat příchozí generaci na technické a řemeslné vzdělávání, a to zábavnou formou skrz vlastní zážitek. Právě skutečnost, že si děti všechny exponáty a stanoviště vyzkouší na vlastní kůži, v nich může vyvolat nadšení a chuť věnovat se v dnešní době tolik důležitým oborům,“ představuje Dobrodružství s technikou jeho organizátorka, Lenka Vohradníková z Jihočeské hospodářské komory (Jhk).

270 stanovišť s interaktivním programem

Letošní ročník Dobrodružství s technikou je rozšířen o nový obor, a to zemědělskou techniku, kde se rovněž prolínají technologie či řemesla. V rámci více než 270 stanovišť s technickými, elektrotechnickými i vědeckými exponáty se bude prezentovat 60 vystavovatelů, kteří představí novinky a zajímavé technologie ze svého oboru. „Na výstavě nebudou chybět roboti, kteří umí spolupracovat s člověkem, drony, technické simulátory, funkční modely zemědělských strojů, 3D tisk, práce s infra kamerou nebo virtuální realita. Vyzkoušíte si i základy programování pomocí BBC: microbitu, digitální bankovnictví nebo veřejností oblíbené laser games,“ vyjmenovává některé z aktivit Lenka Vohradníková a dodává, že na své si přijdou jak předškoláci, tak i starší žáci a jejich rodiče či pedagogové, protože akce není nijak věkově omezena a díky partnerům je vstup pro všechny zdarma.

Soutěže a představení na Výstavišti po celý den

Návštěvníci se také mohou těšit na spoustu soutěží, zážitková představení, science show s vědeckými pokusy, projekt Matematech, který zábavnou formou přiblíží výuku matematiky a techniky, a interaktivní ukázky řemesel z oblasti kovářství, textilního, zemědělského či stavebního oboru. Celý program bude ve čtvrtek 13. června 2019 probíhat od 10:00 do 18:00 hodin v pavilonu T1 na českobudějovickém Výstavišti. Více informací naleznete také na Facebooku.

Autoři | Foto Jihočeská hospodářská komora

Štítky výstava, Jihočeská hospodářská komora, Dobrodružství s technikou, technika, řemeslo, kongresové centrum, exponát, soutěž, Facebook, pavilon

Zážitková výstava bude bavit i vzdělávat skrz vědu, techniku a řemesla  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.