Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějce ovládnou pouliční umělci. Začal festival Buskers fest

Muzikanti, divadelníci, kejklíři, básníci a další umělci z Česka i ze zahraničí oživí krajské město. Do budějckých ulice se totiž vrací Buskers fest. Program najdete se na náměstí, na Lannovce, Na Sadech nebo u Černé věže. Festival trvá až do pátku.

Pouliční umělce budete moct najít po celém městě. Program je přichystán na Lannovce, na náměstí Přemysla Otakara II, v parku Na Sadech, v Plachého ulici, u Černé věže, na Piaristickém náměstí, v Krajinské ulici, na nábřeží, u divadla nebo na Sokolském ostrově.

Proč Buskers fest?
Busking je označení pro jakékoli pouliční vystupování – ať už hudební, divadelní či třeba artistické. Vystupující člověk se nazývá busker.  Nejčastěji se lze setkat s hudební produkcí (většinou akustickou), ale dělat se dá prakticky cokoli zajímavého či zábavného, co lidé rádi ocení: akrobacie, tanec, polykání ohně či mečů, žonglování, kouzelnictví, loutkoherectví, pantomima, recitace, živé sochy.

„Návštěvníci se budou moci těšit na pouliční muzikanty, pouliční divadla jak pro děti, tak pro dospělé, kejklíře, mimy, básníky, artisty, 3D malování na chodník, živé sochy, performery, různé workshopy a výstavy pod širým nebem,“ popisují organizátoři lákavou nabídku.

Organizátory inspirovaly k pořádání Buskers festu zahraniční města, kde nejsou podobné koncepty ojedinělé. „Koncept našeho festivalu je v Čechách vcelku jedinečný, po vzoru budějckého Buskers festu pomalu začínají obdobné festivaly vznikat i v jiných městech, například v Plzni, v Praze, v Hradci Králové," popisují.

Festival vyvrcholí v pátek na Sokolském ostrově, kde bude postavena velká open air stage. Na uvidíte nejenom vystoupení známých hudebních skupin tuzemských i zahraničních, ale můžete se těšit i na bohatý doprovodný program. Vstup na všechny akce je dobrovolný, kompletní program najdete na webových stránkách festivalu.

Na co všechno se můžete těšit? Mrkněte na fotky z loňského roku.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky festival, Buskers fest, umění, ulice, České Budějovice, Na Sadech, Česko, Černá věž, divadlo, Praha

Budějce ovládnou pouliční umělci. Začal festival Buskers fest  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.