Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

FOTO: Oceán na koncertě před K2 vsadil na osvědčené hity

Byl to výlet do nejslavnějších časů kapely. . . Ačkoliv má novodobý Oceán na kontě již dvě desky, na středečním koncertě před budějckou K2 čerpal hlavně z období, kdy stál za mikrofonem ikonický Petr Muk. Bylo to logické – zatímco do klubu za kapelou přijdou nejvěrnější fanoušci, kteří novinky jistě velmi dobře znají, na vystoupení v rámci cyklu Středy před K2 chodí široká veřejnost, jež už takové povědomí mít nemusí.

Přesto byl koncert jiný. Jiný než kdysi dávno, ale i jiný než ještě před pár lety. Velký podíl na tom má poměrně výrazné zapojení elektrické kytary. Samozřejmě je diskutabilní, nakolik šťastný krok to je, každý má jiné preference a každému to sedne jinak. Oceán se každopádně pomalu vzdaluje synthpopovým kořenům a míří až kamsi do pop/rockových teritorií.

Transformace se netýká jen nové tvorby, ale přearanžované byly i staré skladby. Například legendární Čas tím ale bohužel ztratil na specifické atmosféře a věřím, že i taková Ráchel bude pro některé skalní fanoušky oříškem. Na druhou stranu v mladších skladbách jako Dante to sedí skvěle. Mimochodem Dante z povedeného comebackového alba Ve smíru je bezesporu song, který stojí v jedné kvalitativní linii s původní tvorbu. Parádní hitovka, kterou bych se nebál označit za jeden z vrcholů setlistu.

Zvukově byl koncert v naprostém pořádku. Nebyl zbytečně přeřvaný, takže byl čitelný, díky čemuž vynikl především pěkný hlas Jitky Charvátové. Nejvýraznějším prvkem kapely byl opět klávesák Petr Kučera, který mezi songy hlásit ostošest, přičemž neustále zdravil fanoušky ze všech koutů republiky. Vystoupení tím nabralo rodinnou a uvolněnou atmosféru, ostatně je moc fajn, že má Oceán stále příznivce, kteří se nezaleknou horka a na koncert přijedou i z větší dálky. V publiku byly vidět tváře, které to s kapelou táhnou dlouhé roky. Velký respekt!

Oceán před K2 vystoupil v rámci akce s názvem Koncert za oběti komunismu. Kromě budějcké legendy zahráli Plastic People Of The Universe (New Generation), což je verze kapely s Jiřím Kabešem a Joem Karafiátem. Program otevřel písničkář Ziggy Horváth.

Štítky oceán, Václav Votruba, recenze, koncert, K2, hudební skupina, Petr Muk, Jiří Kabeš, Josef Karafiát, Jitka Charvátová, Petr Kučera

FOTO: Oceán na koncertě před K2 vsadil na osvědčené hity  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.