Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Oblíbené brněnské vánoční trhy na přání Brňanů i turistů prodlužují svou otvírací dobu až do ledna

PR článek

Vyhnete se tak davům a navštívíte je bez předvánočních stresů. Kouzelná atmosféra vánočně vyzdobené moravské metropole, proslulý vánoční strom, živá hudba, gastronomické požitkářství nebo druhý největší betlém na světě. Zážitek – to je oč v Brně jde především. Užijete si živé brněnské centrum na dvou náměstích s občerstvením až do 5. ledna!

Brněnské Vánoce

Dynamické náměstí Svobody s proslulým vánočním stromem a živou hudbou a romantické náměstí Dominikánské věnované skvělé gastronomii a druhému největšímu betlému na světě – to jsou dvě brněnská náměstí s oblíbenými vánočními trhy, které díky velkému zájmu návštěvníků již druhým rokem nekončí před Štědrým dnem, jak je zvykem v řadě světových destinací, ale pokračují i po Vánocích.

Infocentrum pod krokodýlem
24., 25., 26. 12.    ZAVŘENO
27., 28., 29., 30. 12.    9.00 – 18.00
31. 12.    9.00 – 15.00
1. a 2. 1.    ZAVŘENO
3. 1. 8.30 – 18.00
4. a 5. 1. 9.00 – 18.00

Brno je městem architektury, především té funkcionalistické, městem hudby, jak potvrdilo UNESCO, a městem objevné gastronomie, známé především svým kavárenským životem. Tohle vše si zde můžete užívat i po Štědrém dnu, ale i mnohem víc! Na vánočních trzích, které na dvou centrálních náměstích pokračují až do nového roku.

Náměstí Svobody

Náměstí Svobody je přirozeným středobodem Brna. Nejinak tomu je v době vánoční. Dynamický a živý Svoboďák, jak mu místní říkají, je místem setkávání, zábavy a navazování nových přátelství.

Sláva vánočního stromu na náměstí Svobody překračuje hranice města. Brno bylo totiž vůbec prvním městem v tehdejším Československu, a pravděpodobně i ve střední Evropě, na jehož náměstí se objevil vánoční strom. A bylo to před 95 lety právě na náměstí Svobody.

I letos tomuto náměstí vévodí velký vánoční strom přivezený koňmi z bílovického polesí. Kolem něj najdete desítky stánků s lahodným občerstvením, ve kterých nechybí například ani nápoje, které si jinde než v Brně nedáte. I po Štědrém dnu se tady budou odehrávat živé koncerty, které začínají v 16 hodin. Na tomto náměstí proběhne i rozloučení se starým rokem. V úterý 31. prosince bude na pódiu přichystán program s živou hudbou, který ve 21 hodin zakončí velká světelná show.

Dominikánské náměstí

Dominikánské náměstí je pěší zónou s romantickými kulisami Nové radnice či kostela sv. Michala a je skvělým místem pro klidnější a intimnější část Brněnských Vánoc. Dominantou zdejších trhů je velký dřevěný Halouzkův betlém se stovkou figur, který je druhý největší na světě. I ve zdejších stáncích můžete ochutnat mnoho tradičních i originálních nápojů a pokrmů.

Adventní věž Staré radnice

Nechte se přenést do nového roku na křídlech Brněnských Vánoc. S dobrým drinkem v ruce, ve společnosti rodiny či přátel, ve vánočně vyzdobené moravské metropoli.

Otvírací doba stánků na obou náměstích
24. 12. 10.00 — 13.00
25.— 30. 12. 13.00 — 18.00
31. 12. 13.00 — 22.00
1. 1. 2020 ZAVŘENO
2.— 5. 1. 2020 13.00 — 18.00
Dle zájmu veřejnosti možné prodloužení otevírací doby
8.00 — 21.45 (31. 12. do 24.00)

Vánoční atmosféru v centru města a pohled na nasvícené ulice si můžete vychutnat také z nadhledu z věže Staré radnice, která je pro vás otevřená 27., 28. a 29. prosince od 10.00 do 22.00 a 3. – 5. ledna 2020 od 10.00 do 18.00.

Dárky z Brna

Brno je známé nabídkou originálních, nejen vánočních, dárků. Oblíbeným suvenýrem jsou brněnské hrnky, letošní kolekce ladí s celou kampaní a vytvořil ji pro TIC BRNO výtvarník Pavel Hayek. Chytnout si můžete svou vánoční kuličku v brněnském časostroji nebo si vybrat z originálních suvenýrů v infocentrech TIC BRNO. Co třeba pexeso brněnského skladatele Leoše Janáčka, porcelán s brněnským drakem nebo zbrusu nové knihy Kameník o Antonu Pilgramovi a Jak to ruplo o listopadu 89 v Brně.

Ohodnoť článek

Štítky Vánoce, trhy, Brno, vánoční trhy, vánoční stromek, Štědrý den, nápoj, UNESCO, Leoš Janáček, Antonín Pilgram, TIC Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbené brněnské vánoční trhy na přání Brňanů i turistů prodlužují svou otvírací dobu až do ledna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.