Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Háječek zahájil velkolepě, nyní přivítá divadlo i Cestu do pravěku

Letní kino Háječek má za sebou první týdny programu a přivítalo již více než šest tisíc návštěvníků. V následujících dnech nabídne divadlo a nové i starší filmové hity. Organizátoři pro velký zájem doporučují koupit si vstupenky v předprodeji.

Prvních čtrnáct dní v červenci zažil Háječek velký divácký zájem. Hlavním hitem byly zcela vyprodané 3Bobule, které doplnila degustace vína a cimbál. „Diváci byli úžasní a dorazili dvě a půl hodiny před filmem. Rozhodli jsme se proto tematický večer v sobotu 1. srpna zopakovat,” láká diváky na další projekci členka týmu, Kristýna Novotná, která připomíná, že vstupenky je lepší zakoupit online předem, neboť v případě Bobulí již například nebyly na místě k dispozici.

Vstupné na všechny filmy včetně tematických večerů je 50 korun a diváci si mohou vstupenky koupit online, aby nemuseli čekat ve frontě u pokladny. A kdyby náhodou večerní program zhatilo počasí, peníze se jim vrátí automaticky na účet.

Druhou polovinu července odstartovaly tři koncerty Leoše Mareše s názvem Staré pecky. Ten provozovatele Háječku překvapil již na první zahajovací večer. „Aniž bychom to tušili, osobně dorazil nás požádat o možnost pořádat v Háječku tři koncerty. Během večera jsme se dohodli a protože se mu v Háječku moc líbilo, půjčil si podsedák a zůstal na film Na samotě u lesa až do konce,” vzpomíná na první večer další z provozovatelů, Daniel Habrda.

Z filmů se diváci mohou těšit v následujících týdnech na českou novinku Bourák s Ivanem Trojanem, hudební klasiku Mamma Mia!, romantický film Lásky čas, francouzskou komedii Raoul Taburin, krimi Na nože a průlomový film, dobrodružnou a trikovou legendu české i světové kinematografie, Cestu do pravěku. Tu diváci uvidí ve verzi po kompletní technické renovaci, kdy film dostal takovou podobu, jakou měl při své premiéře v roce 1955.

Letní kino Háječek není letos pouze o filmech (a koncertech), ale nově nabídne i dvě divadelní představení. Tím prvním bude 27. července komedie Na správné adrese v podání velmi oblíbeného budějckého Divadelního spolku J.K. Tyla. Na ten se nejvíc těší jeho skalní fanoušek Milan Pleva. „Přijďte se podívat, co se stane, když se čtyři spolubydlící nezávisle na sobě rozhodnou radikálně změnit život a všechny si, bez vědomí ostatních, podají inzerát. Divadlo v letňáku tu hodně dlouho nebylo, rozhodně si ho nenechám ujít nejen jako organizátor ale i jako divák,” dodávají organizátoři.

O pár dní později, konkrétně v pondělí 3. srpna se v letňáku představí Marešova divadelní společnost s komedií Můj sluha Saturnin dle nejúspěšnější díla Zdeňka Jirotky. Představení není úplnou kopií knihy, ale poutavou formou nabídne divákům nestárnoucí příběh i jinak než v dostupné knižní či filmové podobě.

Kromě bohatého programu si v letňáku můžete letos užít i vylepšené prostory, relaxační koutky, nové bistro a v neposlední řadě velkou fotostěnu pro vaše památeční selfie.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky letní kino, Háječek, program, kultura, divadlo, vstupenka, film, Cesta do pravěku, koncert, Ivan Trojan, Daniel Habrda, Mamma Mia!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Háječek zahájil velkolepě, nyní přivítá divadlo i Cestu do pravěku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.