Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Žižkárna na konec letního programu připravuje druhý ročník Žižkárna festu

PR článek

Na dvoudenním open-air festivalu se vstupným zdarma si budete moci vybrat ze širokého programového spektra. Od koncertů místních hudebníků i větších jmen celorepublikové scény až po street food market, stand-up comedy, dětské divadlo a dětskou herní zónu, nebo výstavu obrazů a fotografií.

Festival se bude konat již tento víkend 3. a 4. září a areál bude pro veřejnost v pátek otevřený od 16:00, v sobotu již od 11:00.

Páteční program odstartuje kapela RIGHTNOW, následovat bude místní budějcká kapela The Greens, která se na domácí scéně představí po delší pauze. Páteční hudební program zpestří stand-up comedy v podání Underground Comedy Clubu a zakončí ho hudební skupina Vltava, která v Žižkárně vystoupí v rámci jejich turné s názvem Vltava: Náklad štěstí tour.

Po skončení venkovního programu se návštěvníci mohou těšit na afterparty, kdy v garážích rozjede svůj set DJ Dave Pouštěč a zároveň v dílně Nevinnost a Litterbin.

Oba dva dny bude program doprovázet Street food market, kde budou moci návštěvníci ochutnat jídla od zástupců místní i zahraniční kuchyně.

V sobotu se návštěvníci mohou těšit na DJ Ramela, který bude program doprovázet od samotného zahájení až po první hudební vystoupení, kterým bude koncert budějcké písničkářky Marjari. Nebude chybět ani uskupení Couple of Sounds s mladou sympaťandou v čele, dále to rozbalí folk-rocková partička Naked Professors a na závěr pak pražská hip-hopová skupina, s budějckým zastoupením, Prago Union. O afterparty se postará žižkárenská stálice DHOGH.

O zábavu pro děti se postarají Gamigos. Na místě budou v pátek i v sobotu a pro děti budou mít připravené deskové i pohybové hry. V sobotu ve 13:00 se děti mohou těšit na pohádku, v podání Téměř divadelní společnosti. Budou také moci dát prostor své fantazii při již tradičním malování na židle.

„Celý letní program jsme sestavovali tak, abychom podpořili co nejvíce místních umělců a ve stejném duchu bychom ho chtěli i ukončit. Velký podíl na tvorbě programu má David Matějíček, který se kultuře ve městě věnuje už řadu let a kterému bych chtěl tímto moc poděkovat,“ říká jeden z pořadatelů Jiří Krčmář.

Žižkárna festem však program v Žižkárně nekončí. Hned následující víkend se mohou návštěvníci těšit na Maker fair, přehlídku kreativity pro všechny tvůrce, inovátory, bastlíře, nadšence a jejich příznivce a od 19.9. na tradiční farmářské trhy.

Žižkárna fest se koná za podpory Jihočekého kraje a vstup na celou akci je zdarma.

Za podporu moc děkujeme a pokud nás někdo z návštěvníků bude chtít podpořit dobrovolným vstupným, budeme moc rádi,”  doplňuje Krčmář.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Žižkárna, Žižkárna fest, kultura, program, akce, České Budějovice, hudební skupina, Vltava (Helsinky), Prago Union

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žižkárna na konec letního programu připravuje druhý ročník Žižkárna festu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.