Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dřevosochařské sympozium a děti do zoo zdarma. To je poslední prázdninový týden v Zoo Hluboká

PR článek

V posledním prázdninovém týdnu, se bude před areálem Jihočeské zoologické zahrady Hluboká nad Vltavou konat Dřevosochařské sympozium. Již po několikáté předvedou zruční umělci své dovednosti s pilou a dláty.

Minulé ročníky nesly název „Obři z trávy“ a sochy z těchto sympozií jsou umístěny v areálu zoo mezi nimi například: kudlanka, beruška, vážka, mravenec, saranče a další k těmto sochám letos přibydou sochy ze Světa zvířat – to je totiž název letošního sympozia – Svět zvířat 2022. 

Sobotní vernisáž slavnostně ukončí probíhající Dřevosochařské sympozium. Na vernisáži 3. 9. uvidíte sochy se zvířecí tématikou, které v průběhu sympozia od 29. 8. 2022,  vytváří sochaři nejen z dubového dřeva. Sympozium pořádá Jihočeský kraj, odbor kultury a památkové péče ve spolupráci se Zoo Hluboká. V den vernisáže bude k vidění i výstava motorových pil ze soukromé sbírky Tomáše Mejdy.

I koncem léta je v Zoo Hluboká možnost vidět mláďata, nejnovějším přírůstkem jsou pak vydry, antilopa jelení, plameňáci a rysi. Dále si pro své dětské návštěvníky připravila Jihočeská zoologická zahrada Hluboká nad Vltavou příjemné zakončení letních prázdnin, a to v podobě vstupu do zoo zdarma – přesněji pak od soboty 27. 8. do neděle 4. 9.

Návštěvníci také mohou stále využít Večerních komentovaných prohlídek, pro tento rok zbývají pouze dva termíny a to úterý 30. 8. a pátek 2. 9.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky zoo, hluboká, kultura, program, socha, sympozium, Zoo Hluboká, vernisáž, Hluboká nad Vltavou, Jihočeský kraj, zoologická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dřevosochařské sympozium a děti do zoo zdarma. To je poslední prázdninový týden v Zoo Hluboká  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.