Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na obrazovky míří nová kriminálka. Natáčelo se v Českých Budějovicích i na Šumavě

V kulisách Jihočeského kraje se odehrává nový seriál Místo zločinu České Budějovice. V hlavních rolích se představí David Novotný, Judit Bárdos, Leoš Noha, Filip Březina a Pavla Beretová. Filmaři natáčeli kromě krajského města také například na Šumavě

O novém seriálu informovala Česká televize v tiskové zprávě. Premiérovou řadu uvidí lidé na stanici ČT1, vysílat se bude od 2. ledna každé pondělí večer. 

„Přesto, že má seriál v názvu jméno jihočeské metropole, nepůjde o klasickou městskou detektivku. Naopak, naší snahou je strávit co nejvíce času venku v krajině nebo v menších městech a ukázat ikonická místa spojená s regionem. Malebnost a klid jihočeské krajiny jsou postaveny do kontrastu se zločinem, povětšinou banálním, brutálním a zbytečným,“ uvedl v tiskové zprávě kreativní producent České televize Jan Lekeš.

Šéf vyšetřovacího týmu Karel Dvořák, kterého ztvárnil herec David Novotný, sloužil dříve u tajných služeb a nepřímo zavinil fatální zranění kamaráda. Jeho osobní linka se prolíná okrajově celou touto řadou nového seriálu. Vedle něj se do příběhu zapojí Ema Grodska v podání Pavly Beretové, která je z Ostravy převelena do Českých Budějovic na místo šéfky tamní kriminálky. 

Seriál začíná v létě, kdy je Vltava plná vodáků. Někteří míří na keltském oppidu Třísov, kde se koná slavnost slunovratu. Druhý den ráno je však jedna dívka nalezena mrtvá v loďce na řece. 

„Mimo linku detektivních příběhů představuje hlavní devízu kriminálek Místo zločinu prozkoumávání míst, kde se natáčí. Kameramanovi Asenu Šopovi se daří zachytit atmosféru a genia loci kraje. Díky natáčení se na místa, která mohou být i jiná než kriminální, člověk zase dívá jinýma očima. Nový tým kriminalistů je navíc opět složen z výborných herců, i proto věřím, že se divákům bude seriál líbit,“ popsala herečka Pavla Beretová.

Filmaři na jihu Čech natáčeli na různých lokalitích. Epizody vznikaly na Šumavě v Borové Ladě, v Českých Budějovicích, Táboře či v Třeboni. Štáb strávil čas také u hranic s Bavorskem. 

„Musím ale přiznat, že v této části republiky nebylo jednoduché vyhledat trestné činy, abychom se jimi mohli inspirovat. A protože většinou zpracováváme reálné případy, tak jsme si sem přivezli ty, které jsme posbírali po celém Česku. Kriminalitu v kraji jsme zkrátka museli takto posílit. V jižních Čechách jsme se setkali se vřelým přijetím místních lidí a náš projekt byl finančně podpořen Jihočeským krajem,“ dodal Martin Froyda.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Česká televize

Štítky české budějovice, česko, jižní čechy, seriál, místo zločinu, česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na obrazovky míří nová kriminálka. Natáčelo se Českých Budějovicích i na Šumavě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.