Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zapojte se i vy do velkolepé Bitvy o Slamburk

PR článek

Už jste někdy dobývali slaměný hrad? Že ne? Vyzýváni jsou všichni slovutní rytíři a rytířky. Park Kláštera Borovany bude v sobotu 26. srpna dějištěm velké bitvy i rytířských her pro malé i velké.

V parku borovanského kláštera bude vybudován z balíků slámy jedinečný hrad Slamburk. Pod jeho hradbami se odehraje den plný rytířských her a soutěží, šermířských a divadelních vystoupení i tvůrčích dílen. Děti se mohou přihlásit do jedné z rytířských družin a vyrobit si ve workshopu vlastní zbroj. Po zbytek dne pak budou soutěžit za svůj erb a své druhy ve více než dvaceti rytířských disciplínách, jako například v hodu oštěpem, rytířské jízdě, střelbě z luku na terč a do dálky, střelbě z praku a kuše, v boji na kládě a s řemdihy, v hledání dračích vajec a středověkém paintballu, ve vrhu trebuchetem a dalších.

Nejudatnější z udatných budou pasováni na rytíře a vybraní lučištníci pak budou mít právo šípem zapálit Sokolí hrádek. Vrcholem dne bude závěrečná bitva o hrad, do které se zapojí všechny děti registrované v družinách. A o co se soutěží? Samozřejmě o slamburský zlatý poklad.

Více informací a možnost registrace v družinách najdete na internetových stránkách.

Registrace bude probíhat i přímo na místě. Výstroj družiníka si můžete podle návodu na stránkách vyrobit svépomocí doma, přímo na akci ve workshopu nebo ji zakoupit v e-shopu.

Slamburk otevírá své brány 26. srpna v 10 hodin v parku Kláštera Borovany.

Ohodnoť článek

Štítky bitva, slamburk, pozvánka, kultura, historie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zapojte se i vy do velkolepé Bitvy o Slamburk  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.