Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Poslední prázdninový víkend je tady. Užijte si koncerty nebo kouzelnický večer

Poslední „prázdninový“ víkend je před námi. Jak a čím si ho zpříjemnit? Vyrazit můžete na koncert, netopýří noc, kouzelnický večer nebo letecký den na Hosíně.

Pátek 1. 9

Koncert kapely Mustang Bluesride

Mustangové to rozpálí na letní zahrádce pivnice Zlatá Hvězda a zakončí tak léto. Tentokrát posíleni o zpěvačku Báru Urbanovou. Ta se bude v dlouhém koncertním setu dělit o mikrofon s Martinem Bombicem.

Start je v 19 hodin.

Kouzelnický večer: Harry Potter a Tajemná komnata

Letní kino Háječek si na poslední prázdninový víkend připravilo večer plný kouzel. Promítat se bude film Harry Potter a Tajemná komnata. Ještě předtím je ale připraven doprovodný program. Bude se hrát famfrpál, číst z run nebo připravovat lektvar.

Star je v 18 hodin. Promítání začíná ve 20 hodin.

Sobota 2.9

Letecký den na Hosíně

Aeroklub České Budějovice oslaví 100. výročí o založení. A při této příležitosti se na letišti na Hosíně koná Letecký den. Připraveny jsou seznamovací lety nebo akrobatické vystoupení Martina Šonky. Těšit se můžete také na slavnostní odhalení pamětní desky.

Start je v 8 hodin.

Netopýří noc

Zoologická zahrada v Hluboké nad Vltavou si připravila na sobotní odpoledne a večer netopýří program. Konec léta a začátek podzimu je totiž ideální čas na pozorování netopýrů.

Pro děti bude připraven netopýří kvíz, kreativní dílna s výrobou papírové netopýří masky a malování na obličej. Pro dospělé potom informační stánek o netopýrech, kde se dozví, co dělat, když jim netopýr vletí do pokoje, nebo se mohou poradit co dělat, když najdou netopýry na půdě. Večer bude následovat pozorování a pomocí ultrazvukového detektoru určování netopýřích druhů.

Start je ve 14 hodin.

Neděle 3.9

TERA České Budějovice

V Metropolu v Českých Budějovicích se v neděli od 9 do 12 hodin koná další prodejní výstava TERA České Budějovice. Výstava je zaměřená na výměnu a prodej terarijních zvířat, akvarijních ryb, živého a preparovaného hmyzu, živého a neživého krmiva, rostlin, přírodnin a chovatelských potřeb.

Start je v 9 hodin.

Hudební neděle v Pivovarské zahradě

V Pivovarské zahradě se v neděli chystá předposlední koncert tohoto léta. Těšit se můžete na kapelu Kaplan`s Friends Blues Band, dobré jídlo a nefiltrovaný Samson.

Start je v 19 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mustang Bluesride

Štítky kultura, tipy, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Poslední prázdninový víkend je tady. užijte si koncerty nebo kouzelnický večer  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.