Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Budějce zvou na festival kávy, otevře se střecha Prioru

Jihočeši mohou o víkendu vybírat z řady akcí. Žižkárna v Českých Budějovicích představí regionální řemesla, krajské město pak hostí také festival kávy. V Kaplici na Českokrumlovsku se v neděli otevřou dvorky.

Pátek 6. 10.

Řemesla v Žižkárně

Od pátku do neděle zve českobudějovická Žižkárna na Jihočeská řemesla. Dnes lidé od 9. hodiny ranní uvidí řemeslné dílny, trhy či kejklířské a akrobatické vystoupení Levoruce. Program pokračuje také o víkendu od dopoledních do večerních hodin. K vidění budou divadelníci, řemeslníci i živá hudba. 

Sobota 7. 10.

Střecha se promění v galerii

V Českých Budějovicích pokračuje akce Budějcké dvorky. V sobotu se Galerie 1 přesune s částí svých uměleckých lahůdek z Panské ulice na dva dny na Lannovu třídu. Tam se v pop art galerii promění střecha obchodního domu Prior. K vídění budou díla od řady umělců. Akce se koná v sobotu i v neděli. 

Město provoní káva

Riegrova 51 hostí Budějckej Coffee Fest. Ten začíná v sobotu v 9:30 hodin a končí v neděli v 16:00 hodin. Přijede 12 pražíren z Čech i ze sousedních států, akce nabídne také dvě cuppingové místnosti, workshopy či přednášky. Novinkou je food zóna. Vstupné je k dispozici online či na místě za 100 korun na den či 150 korun na oba dny.

Drakiáda v Malovičkách

Po celém kraji se o víkendu koná řada Drakiád. Jednu z nich hostí Malovičky na Prachaticku. Akce začíná v 15:00 hodin na fotbalovém hřišti. Návštěvníci se mohou těšit na občerstvení i doprovodný program pro děti.  

Neděle 8. 10.

V Kaplici se otevřou dvorky

V centru Kaplice se na jedno odpoledne otevřou dvorky a dvorečky. Lidé mohou navštívit dvorek na radnici, mezi kostely, u domu s pečovatelskou službou, u Šatníku, u Kap Café, u Kaplické jazykovky nebo ten u Chleba se solí. Na programu jsou také výstavy, čtení i workshopy pro děti. Akce začíná ve 14:00 hodin a trvá tři hodiny. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky kultura, jihočeský kraj, české budějovice, program

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Budějce zvou na festival kávy, otevře se střecha Prioru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.