Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Při oslavě narozenin centra Arpida se vybrala rekordní částka

PR článek

ARPI.DAY – integrační hudební rodinný festival pořádaný na oslavu 30. narozenin centra, oslovil na 2 500 návštěvníků.

Přivítat na jednom pódiu během jednoho odpoledne Martinu Pártlovou, Tomáše Kluse, Pokáče a MIRAI se nepodaří každý den. V rámci integračního hudebního festivalu ARPI.DAY se to ovšem podařilo a výsledek byl fenomenální. Pavilon T na českobudějovickém výstavišti se začal plnit už pár minut po jeho otevření a návštěvníkům nabízel kromě občerstvení také ukázky první pomoci, dětský koutek, stánek s výrobky klientů centra, benefiční kavárnu,  foto koutek, odpočinkové zóny a to vše v bezbariérovém balení. Možná i proto navštívilo festival rekordních 117 spoluobčanů s průkazem ZTP/P a možná i díky nim se celé odpoledne a večer nesl v duchu sounáležitosti, tolerance a respektu.

Celým festivalem provázel budějovický rodák a dlouholetý patron centra Arpida Jiří Mádl.

Pogratulovat přišel jeden z nejznámějších českých paralympioniků a bývalý klient centra Arny Petráček, primátorka města Dagmar Škodová Parmová a hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

Ale gratulanty byli v podstatě všichni, kteří na festival dorazili. Díky zakoupení lístku totiž podpořili centrum Arpida a to rekordní částkou. Celkem se vybralo 1 545 824 Kč, což z této akce dělá nejúspěšnější jednorázovou benefiční akci v historii centra.

Přípravy festivalu trvaly necelý rok a výsledek tomu odpovídal. Centrum Arpida navíc získalo silné spojence a to v partnerství s Borovka Event, obchodním centrem IGY, Výstavištěm České Budějovice a v neposlední řadě se všemi vystupujícími, kteří se zřekli svého nároku na honorář. 

Leitmotivem celého festivalu bylo heslo „Všichni jsme postižení“, což je název písně, kterou pro centrum složil Pokáč a společně s Martinou Pártlovou a kapelou K.R.B (kapela složená z klientů centra) nazpívali.

Centrum Arpida se aktuálně pouští do ambiciózního projektu Arpida plus – campus životních příležitostí, v rámci kterého by vedle centra měly vyrůst další dvě budovy. Ty budou sloužit dospělým klientům na jejich cestě k co největší samostatnosti.

Veškerý výtěžek z akce bude použit na nutné rozšíření a modernizaci školní kuchyně v centru Arpida.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky arpida, české budějovice, akce, sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při oslavě narozenin centra Arpida se vybrala rekordní částka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.