Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Výstaviště zve na Demoliční derby, Složiště hostí Drakiádu

O víkendu mohou Jihočeši vyrazit na Drakiádu, Demoliční derby či den věnovaný páře v areálu táborského nádraží. V neděli je pak na programu první z mnoha otužovacích setkání u Malého jezu v Českých Budějovicích.

Pátek 20. 10.

Drakiáda na Složišti

Areál českobudějovického Složiště dnes hostí Drakiádu. Ta začíná v 17:00 hodin a končí o dvě hodiny později. Děti budou soutěžit o nejlépe létajícího draka a ve druhé kategorii se bude hodnotit vizuální podoba. Draka je možné si zakoupit na místě.

Sobota 21. 10.

Tábor s párou

V sobotu nabízí pestrý program táborské nádraží. Návštěvníci se mohou těšit na jízdy nostalgických vlaků, výstavu historických lokomotiv či přehlídku parních strojů. Akce potrvá od 9:00 do 16:00 hodin. Jízdenky jsou v předpordeji na webu Českých drah, ty zbylé se budou prodávat přímo ve vlaku.

K vidění bude výstava lokomotiv a vozů Elinka (zapůjčena Národním technickým muzeem Praha), Bobinka a motorová inspektorská drezína Tatra, typ 15/52, (zapůjčena Správou železnice). Zájemci si mohou prohlédnout i historickou hasičskou stříkačku.

Neděle 22. 10.

Demoliční derby na výstavišti

V neděli je v nabídce Demoliční derby, které hostí areál českobudějovického výstaviště. Startovné pro jezdce je 700 korun. Plné vstupné stojí 150 korun, zlevněné 100 korun. 

Otužování u Malše

K Malému jezu mohou v neděli v 10:00 hodin přijít obyvatelé Českých Budějovic. U podniku Aqua Loca se bude konat první otužování, po kterém se tady budou lidé potkávat každou neděli. Zahřát se mohou alko i nealko drinky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kultura, jídlo, festival, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Demoliční derby? To vymyslela zase naše vlastizrádná vláda nějakou novou taškařici? Jako by nestačily ty stávající...

Pátek, 20. října 2023, 08:53Odpovědět

KULTURNÍ TIPY: Výstaviště zve na Demoliční derby, Složiště hostí Drakiádu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.