Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Startuje adventní program. Rozsvítí se vánoční stromy, v Kotvě bude stand up comedy

Před námi je první adventní víkend, který v Českých Budějovicích a okolí nabízí hned několik zajímavých kulturních akcí. Na programu je rozsvícení vánočního stromu, začátek adventních trhů nebo Underground comedy v Kotvě.

Pátek 1. prosince

Hravé peklo na výstavišti

Na českobudějovické výstaviště se chystají čerti a pohádkové postavy v jedinečném zpracování v životních velikostech. V pavilonu T2 začíná výstava pekla a pohádek, kterou si užijí malí i velcí. Návštěvníky čeká nezapomenutelná cesta pekelnými chodbami se zrcadlovým sálem. Cestu jim zpříjemní interaktivní prvky, tajemství staré truhly, pekelná váha, kolo smůly nebo pekelný turboelektrogenerátor. V mystické části pekla sedí čert písař, strážci pekelného vězení i čerti kotelníci.

Marcel Gidote's Holy Crab a kapela Matěj v Žižkárně

V Žižkárně se v pátek večer rozezní dvě kapely, které přinesou hudební zážitek plný psychedelického rocku, jazzu a funku. Česká psychedelická kapela Marcel Gidote’s Holy Crab vznikla v roce 2019. Mísí vlivy rocku a jazzu 60. a 70. let s moderním zvukem. Druhou skupinou, která v Žižkárně vystoupí, je studentská kapela Matěj, jejíž členy jsou tři Matějové.

Sobota 2. prosince

Rozsvícení vánočního stromu na náměstí Přemysla Otakara II.

Asi největší událostí víkendu bude tradiční rozsvícení vánočního stromu v Českých Budějovicích. Letošní vánoční strom darovala městu rodina Medvecových z Kaliště. Je jím zhruba osmnáct metrů vysoká jedle. Slavnostní akt je naplánován na 16:30. 

Vánoční jarmark v Riegrově 51

Vánoční atmosféru a lokální produkty si můžete užív v sobotu v Riegrovce. Kromě lokálních tvůrců se těšte také na představení a dílnu pro děti. V sobotu je na programu od 14 hodin pohádka od Divadla potulného čajovníka.

Underground comedy v Kotvě

Do Biografu Kotva se v sobotu večer chystá stand up comedy. Dvouhodinová ultimátní show skupiny komiků plná humoru, který nikoho nenechá v klidu. Témata, o kterých se nemluví. Vystoupí Adam Balažoviš, Nikola Džokič a Martin Filippi.

Neděle 3. prosince

Zahájení adventu v Českém Krumlově

I Český Krumlov chystá na tento víkend zahájení adventních trhů. V neděli 3. prosince slavnostně rozsvítí vánoční strom a vystoupí dětský pěvecký sbor Medvíďata.

Motor proti Kladnu

V neděli čeká hokejový Motor další domácí zápas. V Budvar aréně nastoupí hokejisté proti rytířům z Kladna. Začátek zápasu je v 17 hodin.

Máte pro nás tip na akci na příští víkend? Napiště nám prostřednictvím funkce „Drbni to“ nebo na email redakce@budejckadrbna.cz.

Ohodnoť článek

Foto Zuzana Reifová

Štítky kultura, tipy, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Startuje adventní program. Rozsvítí se vánoční stromy, v Kotvě bude stand up comedy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.