Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Výstaviště hostí Krampuslauf, biograf zve na trhy

Adventní trhy, setkání krampusů, představení pro děti či výstava zvířat. O nadcházejícím víkendu mohou Jihočeši vybírat z řady nejrůznějších akcí. Kam vyrazíte?

Pátek 15. 12.

Trhy před biografem

Dnes od 10:00 do 18:00 hodin se koná před českobudějovickým Biografem Kotva Vánoční trh. Náměstíčko před kinem se na jeden den promění na vánoční tržiště se vším, co k němu patří. Ochutnat můžete horký svařák, koledy a na místě budou také stánky s produkty od výrobců a designérů z Budějovic a okolí.

Sobota 16. 12. 

Pohádka pro děti

Českobudějovická Horká vana zve na tradiční cyklus pohádek pro děti. V sobotu je od 10:00 hodin na programu Babšule Madam Bicykloutka. Vstup je možný od 9:30 hodin. Vstupenky jsou k dispozici na smsticket.cz. Představení trvá 45-50 minut a je pro děti od 2 do 12 let. 

Výstaviště zve na Krampuslauf 

Na Největší Krampuslauf v České republice láká areál českobudějovického výstaviště. Tam dorazí 40 krampus skupin z Česka, Rakouska, Německa či Švýcarska. Výhodnější vstupenky jsou v předprodeji za 190 korun, ale k dispozici budou i na místě. Areál otevírá v 17:00 hodin a akce začíná o dvě hodiny později. 

V areálu výstaviště je placené parkovné pro zhruba 200 vozidel, pořadatelé doporučují využít MHD. Vstup je na vlastní nebezpečí a za děti zodpovídá rodič, vzkazují organizátoři. 

Market v prostorách muzea

MINT Market zavítá těsně před Vánoci do Muzea fotografie v Jindřichově Hradci. Lidé se mohou těšit na český design, autorskou módu, ručně vyráběné šperky, keramické výrobky, bio kosmetiku či hračky. Program začíná v 10:00 a končí v 17:00 hodin a nabídne také tvůrčí dílničky pro děti nebo třeba ukázky řemesel.

V klubu budou prodávat desky

MC Fabrika hostí v Českých Budějovicích velkou hudební burzu. Prodejci budou nabízet LP, CD, MC, DVD či knihy. Akce začíná ve 13:00 a končí v 17:00 hodin. Vstupné je 50 korun. 

Neděle 17. 12.

Teraristická burza

Od 9:00 do 12:00 hodin zve DK Metropol na další prodejní výstavu TERA České Budějovice. Ta je zaměřená na výměnu a prodej terarijních zvířat, akvarijních ryb čí živého a preparovaného hmyzu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky kultura, jihočeský kraj, program, advent, vánoce, tipy

KULTURNÍ TIPY: Výstaviště hostí Krampuslauf, biograf zve na trhy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.