Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rok 2024 se ponese na Výstavišti České Budějovice ve znamení 50. ročníku Země živitelky i dalších tradičních akcí

PR článek

Výstaviště České Budějovice bude v roce 2024 pořádat 6 vlastních akcí a hostit desítky externích. Největší událostí je tradičně agrosalon Země živitelka na konci srpna, koncem června bude Výstaviště centrem her XI. letní olympiády dětí a mládeže 2024.

31. ročník výstavy HOBBY začne ve čtvrtek 9. května. HOBBY je výstava především pro zahrádkáře a kutily, kterou navštíví každý rok kolem 40 tisíc návštěvníků. V letošním roce byla výstava HOBBY obohacena o řadu novinek jako byly karavany, doplňky pro camping, nebo dřevostavby, v roce 2024 jim bude věnován ještě větší prostor.

Souběžně s výstavou HOBBY se letos poprvé konal národní potravinářský veletrh CZECH FOOD EXPO. Představili se jak výrobci a prodejci masných a mléčných výrobků, cukrovinek, ale také pivovary, lihovary a vinařství, po celou dobu probíhala řada kuchařských show. V roce 2024 proběhne 2. ročník také souběžně s výstavou HOBBY, potravinářskému veletrhu bude věnovaný celý pavilon T1.

Na Slavnostech piva se tradičně prezentuje okolo 30 pivovarů a minipivovarů. 26. ročník open-air hudebních a pivních slavností začne v pátek 7. června a během dvoudenního programu zahrají české rockové kapely. Slavnosti piva patří mezi návštěvnicky nejoblíbenější akce, které českobudějovické Výstaviště pořádá.

Jubilejní 50. ročník mezinárodního agrosalonu Země živitelka proběhne v termínu 22. až 27. srpna. Země živitelka je největší a nejvýznamnější akcí svého druhu a rozsahu, určená pro odbornou i laickou veřejnost, zaměřující se na zemědělský sektor napříč všemi jeho obory v České republice. Agrosalon propaguje i kvalitní české potraviny. Nedílnou součástí je Dětský zemědělský svět. V rámci 50. ročníku uvidí návštěvníci nejen nejmodernější techniku, ale také historii zemědělských strojů a technologií i celého agrosalonu Země živitelka, připravena bude řada překvapení, aby tak významné jubileum oslavili společně organizátoři, partneři, návštěvníci i vystavovatelé.

Třídenní výstava VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO, nejen pro budoucí středoškoláky, ale i pro zájemce o studium na vysoké škole, začne ve čtvrtek 7. listopadu a potrvá až do soboty. Žáci základních škol se mohou podrobně seznámit s širokou nabídkou středních škol a učňovských oborů nejen Jihočeského kraje. Středoškoláci pak mají možnost informovat se o studium na vysokých školách - letos se výstavy účastnila Jihočeská univerzita, Česká zemědělská univerzita, Univerzita obrany a Vysoká škola technická a ekonomická. Výstavy se pravidelně účastní také největší zaměstnavatelé z regionu, kteří v rámci studia nabízí praxi nebo pracovní stáž. Díky nim si mohou žáci vytvořit představu o možnostech uplatnění na trhu práce po absolvování vybraného oboru.

Poslední akcí roku 2024, kterou pořádá Výstaviště České Budějovice, budou čtyřdenní prodejní trhy VÁNOCE NA VÝSTAVIŠTI, které odstartují na Mikuláše 5. prosince.

Kalendář akcí roku 2024 a další informace jsou na webu Výstaviště České Budějovice. V případě externích akcí bude seznam postupně doplňován.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky české budějovice, výstaviště, program, pozvánka

Rok 2024 se ponese na Výstavišti České Budějovice ve znamení 50. ročníku Země živitelky i dalších tradičních akcí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.