Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Zajděte na balónkovou výstavu, Svatební veletrh nebo podpořit Jihostroj

Dny slovenské kuchyně v Masných krámech, největší balónková výstava, vernisáž fotografií z Indie nebo Týden hokeje na Motoru. To je jen několik akcí, které můžete o tomto víkendu navštívit v Českých Budějovicích.

Pátek 19. ledna

Dny slovenské kuchyně

Do Masných krámů se po roce vrátily Dny slovenské kuchyně. Podávat se budou mimojiné tradiční brynzové halušky, až do soboty bude hrát  cimbálovka přímo ze Slovenska. 

Největší balónková výstava na výstavišti

Více než 30 tisíc ekologických balónků, prostřednictvím kterých se návštěvníci přenesou do pohádkového změna. Těšit se můžete na balónkový hrad, Sněhurku, Mimoně a mnoho dalších bytostí. 

Na programu je také malování na obličej, dočasné tetování nebo modelování balonků.

Sobota 20. ledna

Svatební veletrh

Českobudějovické výstaviště tento víkend nabízí hned několik kulturních akcí. Kromě Výstavy balonků nebo festivalu čokolády můžete vyrazit také na Svatební veletrh. Pavilon T zaplaví zhruba 100 dodavatelů, kteří návštěvníkům představí to nejlepší ze své nabídky a pomohou jim v cestě za dokonalou svatbou.

Indie – Póly života

Do Biografu Kotva můžete v sobotu večer vyrazit na vernisáž fotografií od Jana Kypeta Šmída, který vyrazil do Indie, aby nafotil hinduistický svátek Holi. Kromě vernisáže je připravena také přednáška, kde se autor o své cesté rozpovídá. Vernisáž začíná v 18 hodin.

Indii buď milujete nebo nenávidíte. Já se tam určitě vrátím, říká fotograf Jan Kypet Šmíd

Jedním z jeho životních snů, bylo podívat se do Indie a zažít a nafotit tam hinduistický svátek Holi. Fotografovi Janu Kypetovi Šmídovi se i díky jeho kamarádům tento sen splnil. A díky chystané výstavě, ho můžete zprostředkovaně prožít i vy. Jak...

Jihostroj proti Karlovarsku

Pokud jste si tento týden nechali ujít zápas Jihostroje v soutěži o evropský pohár, můžete je přijít podpořit na sobotní extraligový zápas proti Karlovarsku. Start je ve sportovní hale v 18 hodin.

Neděle 21. ledna

Týden hokeje Motoru

A u sportu ještě zůstaneme. V neděli v půl 9 ráno začíná v Budvar aréně Týden hokeje na Motoru. Připravena je prezentace klubu, ukázka dovedností malých motoráků, program na ledě a hlavně autogramiádu hráčů A týmu.

Pohádka v Divadle U Kapličky

V neděli ráno můžete s dětmi vyrazit do Divadla U Kapličky na pohádku Heřmánková víla. Hlavní hrdinka je neposedná malá víla, která by ráda poznávala svět. Kvůli své touze po dobrodružství nesplní své poslání, kterým je utkat léčivý heřmánkový závoj pro nemocnou holčičku. Víla se za holčičkou vydá a zjistí, že svět je úplně jiný, než jak si ho představovala. Začátek je v 10 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dan Kubát

Štítky kultura, tipy, české budějovice

KULTURNÍ TIPY: Zajděte na balónkovou výstavu, Svatební veletrh nebo podpořit Jihostroj  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.