Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Zajděte na výstavu orchidejí, balet nebo kurz sebeobrany

Únor je ve své polovině a nadcházející víkend láká na zajímavé kulturní akce. V pátek můžete vyrazit na Noc mladých vědců v gymnáziu Česká, v sobotu fandit Jihostroji nebo na balet do Jihočeského divadla. Neděle láká na promítání v Kotvě nebo kurz sebeobrany pro ženy.

Pátek 16. února

Výstava orchidejí v Jihočeském muzeu

Jihočeské muzeum zve na tradiční výstavu orchidejí, masožravých rostlin, bromélií, kaktusů, sukulentů a dalších rostlin. Výstava začíná už v pátek a potrvá až do 3. března. Otevřeno je každý den od 9:00 do 17:30 hodin, včetně pondělků.

Noc mladých vědců, umělců a sportovců na Gymnáziu Česká

Gymnázium Česká pořádá osmý ročník Noci mladých vědců, umělců a sportovců. Připraven je pestrý program plný zajímavých vědeckých pokusů, přednášek, workshopů a celé řady uměleckých vystoupení studentů. Začátek je v 18:45.

Výstava Jaroslava Sýbka

Na českobudějovické radnici si můžete prohlédnout výstavu známého fotografa Jaroslava Sýbka pojmenované Půlstoletí fotoreportérem aneb Fotografoval jsem anglického krále. Výstava mapuje Sýbkovu padesátiletou kariéru. Koná se v radniční výstavní síni v Českých Budějovicích od 15. února do 31. března 2024.

Sobota 17. 2

Zápas Jihosroje

Ve Sportovní hale se chystá velkolepá volejbalová bitva. Na jih Čech přijede aktuálně vedoucí tým extraligy z Prahy, se kterým se Jihostroj utkal v posledním finále extraligy. Českobudějovičtí navíc potřebují každý bod v honbě o co nejlepší umístění před play-off. Zápas začíná v 18:00.

Deník přání v Jihočeském divadle

Často se stává, že žijeme pouze v představách svých tužeb a přání. Píšeme si je do deníku ať pomyslného, nebo skutečného. Kolikrát si vytváříme v hlavě představu o životě, který bychom chtěli žít, ale který bohužel nežijeme. Možná ze strachu, neschopnosti, nebo že jen nevíme jak dál… O tom vypráví baletní představení Jihočeského divadla Deník přání. Začátek je v 17 hodin.

Neděle 18. 2

Bob Marley: One Love

Jeden muž. Jedno poselství. Jedna revoluce. Jedna legenda. Pohled do života legendárního reggae hudebníka Boba Marleyho promítají v neděli v Biografu Kotva od 18:30.

Kurz ženské sebeobrany v Sokolovně

V Sokolovně na českobudějovickém Sokolském ostrově se v neděli chystá kurz sebeobrany pro ženy, kde zjistíte, o čem ženská sebeobrany je. Ukázány budou principy úderů, kopů, postojů a techniky na typická napadení. Kurz je zdarma, je ale nutné se registrovat na webových stránkách. Start je ve 13 hodin.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Zikmund / Jihočeské divadlo

Štítky kultura, tipy, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Zajděte na výstavu orchidejí, balet nebo kurz sebeobrany  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.