Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Sobota 22. června 2024  |  Svátek má Pavla
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Víkend ve francouzském stylu. Zajděte na trhy nebo tematický večer

Víkend je tady a vy můžete vyrazit na několik akcí, které se v Českých Budějovicích konají. Vyrazit můžete na francouzské trhy na Piarisťáku, tematický večer v Háječku nebo na party na Střeše. V sobotu se také bude oslavovat 115. výročí českobudějovikého dopravního podniku.

Pátek 14. června

Franzouzské trhy na Piarisťáku

Na jeden den nabídne Le Marché Budějčákům výběr z přibližně deseti obchodníků, kteří je vezmou na objevitelskou cestu za francouzskou a frankofonní gastronomií.  Po celé odpoledne bude na Piaristickém náměstí hrát živá hudba a den stylově zakončí kapela z Lorientu. Start je v 9 hodin ráno.

Mejdan na Střeše DJ Roxtar

Pokud nemáte plány na páteční večer, můžete vyrazit na nezapomenutelný mejdan pod hvězdami na Střeše Budějc s českou legendou světového formátu DJ Roxtarem. Začátek je v 18 hodin.

Francouzský večer v Háječku

A ve Francii ještě zůstaneme. Večer můžete kromě Střechy zajít do Letního kina Háječek, kde je na programu večer plný francouzského šarmu s romantickým filmem, degustací francouzských vín, quiche, francouzskými dezerty a živou hudbou. Start je v 19 hodin.

Sobota 15. června

Den otevřených dveří v Dopravním podniku

Jak šel čas s městskou hromadnou dopravou připomenou oslavy 115. výročí, které 15. června 2024 pořádá Dopravní podnik města České Budějovice.  Těšit se můžete na komentované prohlídky, ukázky složek IZS nebo skákací hrad a malování na obličej pro děti. Začátek je v sobotu v 9 hodin ráno. 

Punkový otvírák na Maláku

Ani letos nebude chybět tradiční Aqua Loca otvírák, alias punková párty na Maláku. K již tradičním Budweis Drunken Bastards se organizátorům povedlo ulovit kapelu TRAGEDIS. Sestavu doplní strakonická stálice Cela pro Klárku a domácí omladina Úraz proudem. Začátek je v 17 hodin.

Neděle 16. června

Chiméra v Kotvě

V neděli odpoledne zajděte na promítání filmu Chiméra. Artur přezdívaný Angličan, je členem italské party tombaroli, vykradačů hrobů. Společně s ostatními žádá podsvětí, aby vydalo své cenné dary. Uloupené etruské artefakty pak prodává a za utržené peníze se nespoutaně baví. V prastarých chodbách Artur horečnatě hledá nejen obživu, ale též svou dávno ztracenou lásku Benjaminu. Zatímco se svět okolo něj mění a modernizuje, on pokroku vzdoruje. Zastavil se v mýtickém bezčasí, kde svádí nerovný boj se svými chimérami. Režisérka Alice Rohrwacher natočila dobrodružný snímek o lásce a touze někam patřit. Promítání začíná v 18:30.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Střecha Budějce

Štítky kultura, tipy, české budějovice, Letní kino Háječek, Dopravní podnik města České Budějovice, Střecha Budějc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Víkend ve francouzském stylu. Zajděte na trhy nebo tematický večer  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.