Počasí dnes27 °C, zítra29 °C
Pondělí 2. září 2024  |  Svátek má Adéla
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Zajděte na jarmark do Holašovic, ochutnejte tradiční chléb v Lenoře nebo exotické ovoce v Písku

Víkend v Českých Budějovicích nabízí mnoho zajímavých akcí. Hned v pátek můžete vyrazit do Holašovic, kde začne další ročník Selských slavností. V sobotu se můžete vypravit na Africké trhy do Palackého sadů v Písku nebo na Slavnosti chleba do Lenory. V neděli si pak můžete užít ty největší hity skupiny ABBA, které v doprovodu symfonického orchestru zazní v letním kině Háječek.

Pátek 19. července

Florbalový turnaj Peaches kempu

Kombinaci pořádné florbalové dřiny a zábavy slibuje divákům závěrečný florbalový turnaj Peaches kempu v Jindřichově Hradci. Přijďte sportovce podpořit do jindřichohradecké sportovní haly, kde se mezi sebou utká více než 100 účastníků kempu různých věkových kategorií i národností z celého světa. Akce začíná ve 14:00 a vstupné je zdarma.

Selské slavnosti v Holašovicích

V pátek začínají také Selské slavnosti v Holašovicích, které potrvaní až do nedělě 21. července. Přijďte si užít atmosféru staročeského jarmarku s ukázkami lidových řemesel, kulturními vystoupeními a bohatým programem na dvou pódiích. Těšit se můžete na řemeslníky v lidových oděvech, autentické předvádění tradičních technik a možnost vyzkoušet si některá řemesla. Akce nabízí i vyhodnocení nejlepšího jihočeského koláče, dětské atrakce a kyvadlovou dopravu z Českých Budějovic. Celodenní vstupné stojí 250 korun. 

Sobota 20. července

Exotické chutě v Palackého sadech

Africké trhy v Písku nabídnou exotické ovoce a další produkty od farmářů z Ugandy, Indonésie a Tanzanie. Kromě čerstvého a sušeného ovoce se můžete těšit například na čaje, kávy, džemy, sirupy a další exotické lahůdky. Trhy se konají v Palackého sadech, začínají v 8:00 a vstup je zdarma.

Pečení chleba v Lenoře

Pečení v obecní peci, ochutnávky regionálních pekáren, pečení svátečního pečiva, atrakce pro děti, řemeslné stánky, hudební program, broušení skla i soutěž o nejlepší guláš. To vše nabídne letošní ročník Slavností chleba v Lenoře. Již tradiční akce začíná v 10:00 a vstupné je zdarma.

Neděle 21. července

V letním kině Háječek zahraje ABBA

Vyražte v neděli do Háječku a zažijte večer plný těch největších hitů legendární skupiny ABBA za doprovodu symfonického orchestru. Jedna z nejlepších zahraničních tribute kapel vytvoří na pódiu úchvatnou atmosféru, aby připomněla 50. výročí tohoto hudebního fenoménu. Na koncertě tak nebude chybět žádný z největších hitů tohoto švédského hudebního uskupení. Akce začíná v 19:00 a vstupné je zdarma.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Obec Lenora

Štítky kultura, tipy, České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Zajděte na jarmark do Holašovic, ochutnejte tradiční chléb v Lenoře nebo exotické ovoce v Písku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.