Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Začíná festival Město lidem lidé městu. Nabídne swingovou tančírnu nebo skautský tábor

Konec prázdnin v Budějcích neodmyslitelně patří multižánrovému festivalu Město lidem lidé městu. Letošní desátý ročník nabídne podle organizátorů rozšířený program. Festival se koná na dvou náměstích a v pěti ulicích v centru města. Omezí také dopravu.

Město lidem lidé městu začínalo jako malý festival v jedné ulici v centru Českých Budějovic. Nyní je program rozšířen na náměstí Přemysla Otakara II. a Piaristické náměstí a do Piaristické, České, Hroznové a Krajinské ulice.

„Festival se posunul od svého vzniku zásadně. Rosteme organicky a zdá se, že hlavně díky oblibě u návštěvníků. A to nejen z Budějovic, jezdí i hodně lidí z jiných krajů," řekl zakladatel festivalu Robin Mikušiak.

V letošním roce se koná už desátý ročník festivalu. Organizátoři rozšířili program, který se bude odehrávat na pěti pódiích. Návštěvníci se mohou těžit na oblíbenou Salsu Escuela nebo swingovou tančírnu, velké re-use centrum, nebo skaustký tábor s týpí. „Z toho mám osobně velikou radost, protože jsou mi skautské principy velice blízké," komentoval Mikušiak.

Ulice města už ve čtvrtek k večeru ověsila typická výzdoba v podobě deštníků, nad hlavami návštěvníků budou ale viset také podprsenky, trička nebo ocelové kruhy s duhovými pružinami.

Festival začíná v pátek odpoledne a trvá až do sobotní noci. Kvůli tomu bude omezený provoz v centru města. S úplnou uzavírkou musí lidé počítat v Radniční a Piaristické ulici, Částečná uzavírka zahrnuje Českou ulici v úseku ulic Radniční a Hroznová, Hroznovou v úseku Plachého a Mlýnská, Krajinskou v úseku Hradební a náměstí Přemysla Otakara II., Panskou v úseku od Hroznové k Rabenštejnské věži a severní a západní strany náměstí Přemysla Otakara II..

Kompletní program najdete na webu festivalu.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Město lidem lidé městu

Štítky kultura, festival, město lidem lidé městu, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná festival Město lidem lidé městu. Nabídne swingovou tančírnu nebo skautský tábor  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.