Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Kulturní tipy: Ochutnejte pivo v Písku, podívejte se na stavbu dálnice nebo si připomeňte výročí slavného vojevůdce

Nadcházející víkend přinese spoustu kulturních akcí, které byste si neměli nechat ujít. Připravili jsme pro vás přehled těch nejzajímavějších aktivit v Jihočeském kraji, které vám zpříjemní páteční večer, sobotní den i nedělní odpoledne.

Pátek 6. září

Slavnosti piva v Písku

Pokud máte rádi dobré pivo a příjemnou atmosféru, zaměřte se v pátek na Písek, kde se konají Slavnosti piva. Akce se koná v Palackého sadech, kde budete mít tradičně možnost ochutnat to nejlepší z produkce lokálních pivovarů. Kromě degustace vás čeká také bohatý doprovodný program včetně hudebních vystoupení. Akce je dvoudenní, začíná v 16:00 a vstupné je zdarma.

Trocnovské slavnosti

Nadšence do historie jistě potěší Trocnovské slavnosti, které se uskuteční v areálu památníku Jana Žižky z Trocnova. Těšit se můžete na historické rekonstrukce, dobové trhy a ukázky středověkého života. Program je navíc doplněn hudebními vystoupeními a zábavou pro děti. Akce je dvoudenní, začíná v 16:00 a vstupné je zdarma.

Sobota 7. září

Den otevřených dveří na dálnici D3

Zajímá vás, jak probíhá výstavba jedné z nejdůležitějších dopravních tepen v Jihočeském kraji? Pak byste si neměli nechat ujít Den otevřených dveří na dálnici D3 u Českých Budějovic. Návštěvníci budou mít možnost projít si staveniště a nahlédnout do zákulisí výstavby této klíčové komunikace. Akce je vhodná pro celou rodinu.

Hruškobraní na zámku Blatná

Zámek Blatná vás zve na tradiční Hruškobraní, kde si můžete vychutnat lahodné hruškové speciality, od džemů až po dezerty. Součástí akce budou i stánky s řemeslnými výrobky a bohatý doprovodný program pro děti. Pokud hledáte ideální rodinný výlet, neváhejte vyrazit do Blatné. Akce začíná v 10:00 a vstup činí 50 korun.

Neděle 8. září

Pouť na Kratochvíli

V neděli můžete zavítat na krásný zámek Kratochvíle, kde se ráno koná poutní mše. Celý den pak bude věnován tradičním řemeslným trhům, hudebním vystoupením a pestrému programu pro děti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích

Štítky kultura, tipy, české budějovice, jihočeský kraj, víkend

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kulturní tipy: Ochutnejte pivo v Písku, podívejte se na stavbu dálnice nebo si připomeňte výročí slavného vojevůdce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.