Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Večerníček slavil v Budějcích narozeniny. Popřát mu přišly stovky dětí

V sobotu se mnohým dětem splnil sen. A nejenom dětem... Konečně se setkaly s klučíkem, na kterého koukají každý den před spaním. Do budějckého Cinestaru dorazil Večerníček, aby i se svými jihočeskými kamarády oslavil padesáté narozeniny. S sebou přivezl několik starých parťáků - například Křemílka s Vochomůrkou či Boba a Bobka.

Večerníček je klasika, která okouzluje již několikátou generaci. Akce v Cinestaru a centru Čtyři Dvory toho byla důkazem. Již v 9 ráno, kdy program oficiálně startoval, na místo cupital dav dětiček, které za sebou nedočkavě táhly své rodiče. Nemohly dospat.

„Malá mě budila už v půl sedmé, že musíme jít,“ usmála se jedna z maminek. „Byla celá nedočkavá, až uvidí maxipsa Fíka. A abych řekla pravdu, sama jsem se docela těšila. Je to samozřejmě nostalgie, na Večerníčky jsem kdysi také koukala.“

Fík všechny uchvacoval svojí velikostí. Byl to sympaťák, kterého byste chtěli mít doma. Jen v posteli by s vámi nejspíš ležet nemohl, leda byste se přestěhovali na zem vedle. „Řekl mi: ,Ahoooj.' Mami, ten je správnej,“ radovala se holčička, která se s obřím psem fotila.

Kromě Fíka se mezi lidmi pohybovali již zmínění Křemílek s Vochomůrkou a Bob a Bobek, kteří si odskočili z právě probíhající MS v hokeji. Holt i oni mají náročný program.

Nechyběli ani Jů a Hele. „Ale Hele asi nebyl pravý. Podle mě je ve skutečnosti víc hnědý. Škoda, že jsem neslyšel jeho hlas, to bych poznala hned,“ pokrčila rameny sedmiletá Janička z Českých Budějovic. „Jsem ráda, že mám fotku hlavně s Křemílkem a Vochomůrkou. Ti byli nejlepší.“

Maskoti zkrátka byli v totálním obležení. Když už se kolem nich, jako zázrakem, nemotalo žádné dítě, nastoupili na scénu dospělí. V některých případech i tací, kteří si první díl Večerníčka pravděpodobně pamatovali.

Akce ale nebyla jen o maskotech, ačkoliv ti u dětí evidentně vedli. Na programu bylo i malování, skládání čepic, ale hlavně projekce Večerníčků, o kterou byl velký zájem. 45 minut dlouhý blok vždy startoval v celou hodinu a byl zcela zdarma.

Roadshow Večerníček na cestách zkrátka rozzářila stovky mrňousů. Mohou se pyšnit společnými fotkami a ještě dlouho vzpomínat na okamžiky, kdy je vzal maxipes Fík kolem ramen, nebo kdy na ně mávali Jů a Hele.

A samotný Večerníček? „Nejdřív jsem ho nemohl najít, ale pak se konečně ukázal! Máme společnou fotku. Trošku mě překvapilo, že je Večerníček docela tlustý, toho jsem si v televizi nikdy nevšiml. Ale zase je docela obr,“ zamyslel se osmiletý Kája.

Večerníčkova parta šla potěšit i děti, které leží v nemocnici. Nevynechali přitom žádné oddělení. Navštívili stanici velkých dětí, malých dětí, hematoonkologii, jednotku intenzivní a resuscitační péče i ambulanci.

„Pro celé dětské oddělení to byl velký a příjemný zážitek, protože Večerníček sledují celé generace dětí a věřím, že i ty současné. Touto akcí se tak viditelně podařilo pozvednout náladu našich pacientů a potěšit je. Dobrá nálada vždy přispívá k lepšímu zvládání nemoci a úspěšnému průběhu léčby. O tom není pochyb,“ zmínil primář dětského oddělení Vladislav Smrčka.

Štítky večerníček, Cinestar, maxipes fík, bob a bobek, České Budějovice, narozeniny, Mistrovství světa v ledním hokeji

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Večerníček slavil v Budějcích narozeniny. Popřát mu přišly stovky dětí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.