Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Poštovním muzeu můžete obdivovat díla Adolfa Borna a dalších výtvarníků

Desítky lidí zamířily v sobotu 20. června na vernisáž nové výstavy Adolf Born a ilustrace pro malé a velké, která se nachází v Poštovním muzeu ve Vyšším Brodě. Kromě slavného malíře a ilustrátora se výstava věnuje i dalším předním českým výtvarníkům a také nabízí práce studentů a žáků z jižních Čech.

Dílo Adolfa Borna, ale i ostatních osobností, jako je Josef Lada či Helena Zmatlíková, vrátí mnoho návštěvníků do dětských let. Na své si ale přijdou i sběratelé známek, kteří mají jedinečnou možnost porovnat původní návrhy s finálním dílem. Kromě toho uvidí i návrhy, které se na známku nikdy nedostaly.

Část výstavy nazvaná Přišla už pošta? prezentuje výtvarná a literární díla žáků a studentů škol z Jihočeského kraje. Mladé naděje můžete vidět i v poslední části, o kterou se postarali žáci Základní umělecké školy v Kaplici.

Nová „čtyřvýstava“ bude v Poštovním muzeu otevřena až do konce září, přičemž ji můžete navštívit denně (kromě pondělí), a to od 9 do 17 hodin (polední pauza je od 12 do 13 hodin).

Štítky muzeum, Adolf Born, výstava, Jihočeský kraj, Vyšší Brod, Josef Lada, Helena Zmatlíková, Kaplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Poštovním muzeu můžete obdivovat díla Adolfa Borna a dalších výtvarníků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.