Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kytarové tóny rozezní festival Central Park Slavie

V těchto dnech pokračuje v prostoru letní scény Kulturního domu Slavie akce s názvem Central Park Slavie. Minulý týden byl první festivalový a věnoval se audiovizuální scéně. Tentokrát na pódiu ´pod kaštany´ zazní především strunné nástroje a jedinečné hlasy zpěváků.

Ode dneška do soboty tu proběhne festivalová část věnovaná folku, folkrocku a dalším druhům strunné produkce.

Vše odstartuje ve středu od 20 hodin v Budějcích oblíbené trio Epy de Mye se svým big beat folkem. Čekají vás převážně autorské písně Honzy Přesličky s dobře sezpívanými trojhlasy, roztančený kontrabas v rukou Lucie Cíchové a spolehlivé kytarové vyhrávky Lukáše Kazíka. Kapela zpestřuje své písně občasným zahrnutím swingových instrumentálek.

Na čtvrtek pořadatelé připravili dva vynikající hudebníky - od 19 hodin vystoupí se svým indie-folkem Josef Fojta a po něm od půl deváté Žofie Kabelková.

Místního rodáka Josefa Fojtu mnozí znají mimo jiné jako kytarového hráče, zpěváka, frontmana a zejména pak zakladatele budějcké hardrockové legendy In memory 1999-2006.

Žofie Kabelková vydala na podzim loňského roku svou druhou autorskou desku Peřiny z vody. Nové CD provází nejenom nedávná nominace v rámci žánrových cen Anděl, ale také příznivá slova hudebních kritiků. Její hlas a zvuk kytarových tónů rozhodně příjemně rozezní letní scénu Slavie.

Hřebem tohoto týdne bude sobotní vystoupení unikátního českého seskupení Ukulele Troublemakers. Skupina je naprostou raritou nejen u nás, ale i ve světě. Na rozdíl od jiných ukulelových formací, které využívají jeho charakteristického zvuku a přizpůsobují mu repertoár, Ukulele Troublemakers se naopak snaží dokázat, že na ukulele je možné zahrát prakticky všechno a z tohoto malého nástroje je možné dostat neuvěřitelné zvuky.

V repertoáru kapely jsou například hity od AC/DC, The Clash, Lennyho Kravitze, Michaela Jacksona, Guns N´ Roses, Nirvany, Beyonce, Beatles a dalších. K pestrosti také přispívá různé ladění ukulele, jak tradiční, tak kytarové.

Tento týden tedy jednoznačně zakončí ojedinělá pódiová show hráčů na ukulele! Veškeré akce jsou opět bez vstupného. Více informací naleznete na stránkách pořadatele festivalu. Koncerty se konají za každého počasí, mokrou variantou je nedaleký Café Klub Slavie.

Soutěž o permanentky a trička

V průběhu festivalu Central Park Slavie můžete soutěžit o hodnotné ceny. Stačí na místě vyplnit ´soutěžní dotazník´ a zařadit se každý týden do slosování o permanentku do Café Klubu Slavie na všechny akce pořádané klubem od 1. října do 31. prosince 2013, a dále o originální triko festivalu od společnosti TyTrika.cz.

Ze všech ´soutěžních dotazníků´ na konci festivalu vylosujeme jednoho šťastlivce, který dostane od společnosti Saiko servis nejnovější barevnou multifunkční tiskárnu Brother MFC na tisk do formátu A3.

Sledujte Budějckou Drbnu, losuje se 30. 7., 20. 8. a 27. 8.

Výherci prvního kola soutěže jsou Daniela Šafránková (permanentka do Café Klubu Slavie) a Martin Kolesár (triko festivalu Central Park Slavie). Oba soutěžící obeznámíme e-mailem. Gratulujeme!

Napsal David Matějíček
Foto: archiv Epy de Mye

Letní multižánrový festival Central Park Slavie

Středa, 24. července 2013, 08:40

Festival Central Park Slavie - 1. týden: Audiovizuální scéna
Festival Central Park Slavie - 1. týden: Audiovizuální scéna

Štítky Central Park Slavie, multižánrový letní festival, Café klub Slavie, České Budějovice, festival, Žofie Kabelková, kulturní dům, Michael Jackson, Lenny Kravitz, Martin Kolesár, The Beatles, Nirvana, Guns N' Roses, The Clash, hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kytarové tóny rozezní festival Central Park Slavie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.