Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

„My máme silný refrén jak hovado!“ zpívali Horkýže slíže

Čtvrteční večer to v KD Vltava vřelo jako v úle. Ze všech koutů jižních Čech se sem sjeli fandové slovenské kapely Horkýže slíže, která na svém jarním turné slaví dvacáté narozeniny ve všech možných koutech České a Slovenské republiky.

Skupina z Nitry vyrazila v březnu ve svém zeleném VW karavanu na turné, díky kterému objede 26 českých měst. V Budějcích se zastavila se svou výpravnou show, laděnou v duchu výletu do tajemných krajů St. Mary Huana Ganja, minulý čtvrtek.

Na turné se podílí další dvě skupiny, a to pražští Gygy a košická rocková parta Dilemma. „Ty první dvě kapely mě moc nebavily, ale Horkýže jsem si užila perfektně. Stáli jsme úplně u pódia a tam to byla pecka,“ zhodnotila večer Petra Švarcová.

Když se konečně na řadu dostali Horkýže slíže a svými hity, což byl průřez songů ze všech čtrnácti alb, rozskákali půlku sálu.

Písničky byly věnovány jak Budějčákům, tak i těm, kteří odtud nejsou. Pochvalu si vysloužil i budvárek, který na koncertě popíjel zpěvák a baskytarista Peter Hrivňák.

Ne všichni však byli s koncertem spokojeni. „Vždycky to byla komerční hudba, ale to, co předvádí teď, to mě už nebaví,“ odcházel zklamaně František Filip.

Naštěstí většina lidí se dobře bavila a Vltavu opouštěla v pozdních hodinách spokojena a společensky unavena.

Koncert Horkýže slíže v KD Vltava

Úterý, 21. května 2013, 17:25

Jeden oslavenec na pódiu
Lidí přišlo opravdu mnoho

Štítky Horkýže slíže, koncert, KD Vltava, České Budějovice, turné, Slovensko, Jihočeský kraj, hudební skupina, Volkswagen, Peter Hrivňák, Nitra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

„My máme silný refrén jak hovado!“ zpívali Horkýže slíže  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.