Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Studentské řádění zakončil bohatý hudební program

Páteční majálesový den se opravdu vydařil. Sluníčko příjemně hřálo, kapely hrály s plným nasazením, div je z pódia nemuseli vyhánět, studenti tancovali nebo posedávali všude, kde se dalo, a všichni se dobře bavili.

Hlavní hudební dění se odehrávalo na Sokolském ostrově. Jako první kapelu jsme si vychutnali balkánskou dechovku Million Dollar Mercedes Band, po které se hlavní stage připravovala pro hvězdu pátečního dne, dredaře z Los Angeles. V pauzách pro přípravu dalšího koncertu měli příchozí možnost zajít do Bosch šapito, kde na ně čekal další hudební program.

Očekávaná hvězda z Ameriky vběhla s úsměvem na pódium a nadšení fanoušci se namačkali pod něj. Koncert Rocky Leona měl šťávu. Z jeho osobnosti vyzařovala taková laskavost a milost, že kdyby po rozvášněném davu chtěl, ať si stoupnou na hlavu, tak to udělají. Všestranný Rocky nám předvedl, že nejenom dobře zpívá, hraje na kytaru, ovládá beatbox, ale i hru na ukulele. Většinou na festivalech nebývá zvykem, aby ve tři hodiny odpoledne šílely davy před pódiem. Je prostě vidět, že Rocky Leon svou hudbu dělá dobře a s láskou.

Po příjemném zážitku z Rockyho kocertu se Budějcká Drbna toulala městem. Chvíli se zastavila u kabaretu Kajbar, pak se dívala na majálesové vdavky, odpočívala ve stínu stromů a pozorovala, jak se studenti dobře baví. Jedni hráli frisbee, druzí na bubny, partičku kluků zaujalo skákání do keřů a nakonec vše zakončil odvážlivec, který skočil z mostu rovnou do řeky. Samozřejmě se zvedla vlna nadšenců, kteří tento odvážný čin museli vyzkoušet také.

Na hlavním pódiu se připravovala kapela Unifiction. „Já tu kapelu miluju. Byla jsem na nich poprvé v Praze a je to zážitek. Zpěvák je naprosto boží. Při koncertě předvádí různé kreace a dokonce se kapela tehdy svlékla do naha, takže jsem zvědavá, co se bude dít tady,“ směje se Marta, která chvátá k pódiu, aby dobře viděla.

Skupina se před lidmi objevila v těžce bizarních oblečcích a zpěvák dokonce v boxerkách, které po první písni pomalu odkládal, stejně tak jako vrstvy oblečení, které měl na sobě. Do naha se sice nesvlékl, ale nabádal k tomu publikum, které nevědělo, jak reagovat.

Pár nadšenců tančilo, někteří s nelibostí ve tváři odcházeli, a jiní se zvědavostí přicházeli. „Tohle je moc silný kafe. Šílenost. Nijak to nezní, kdyby tam ten blázen v ujetým oblečku nepředváděl taneční kreace, tak se na to nedá ani dívat, natož to poslouchat. Chápu, že celá tato skupina je těžce ironická, nejspíš se vysmívají hudbě a hudebníkům celkově, protože chvilkami zpěvák zpíval i dobře a hudba mi připomínala moji oblíbenou kapelu Peshata, ale pak ta zelená příšera začala zase vyzpěvovat nějaký árie. Hrůza,“ odcházela od pódia posluchačka Lenka s rozpačitým výrazem ve tváři.

Ještě za světla jsme si mohli vychutnat kapelu Luise Pop, dále vystoupily skupiny The Feud, Giantree a Jazzsteppa. „Krásný den, perfektní večer, rušná noc,“ zakončila páteční den studentka Nikola.

Koncerty zakončily Budějovický Majáles 2012

Středa, 9. května 2012, 07:50

Bosch šapitó
Jeden z mnoha výrazů zpěváka kapely Unifiction

Štítky hudební skupina, hudba, Mercedes-Benz, Robert Bosch GmbH, Rocky, Los Angeles, Amerika, koncert, Drbna.cz, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentské řádění zakončil bohatý hudební program  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.