Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Trh U vrby – nový farmářsko-řemeslný trh v Budějovicích

Ledové čaje mnoha chutí, klobásku s kyselým zelím, křupavé jihočeské zelňáčky, nebo jemnou dýňovou polévku a další dobroty můžete ochutnat a zakoupit již tuto sobotu 10. Září na zahajovacím Trhu U Vrby, který se koná ve dvoře Riegrova 51.

Návštěvníci se od 7 do 13 hodin mohou například těšit na biopečivo Marka Baštýře z Lomnice nad Lužnicí, pečivo ze soukromé pekárny ve Volarech, Lhenické ovocné šťávy nebo Žumberské pivo, hlívu ústřičnou z pěstírny L. Tesaře, čerstvé ryby ze Šumavy, výrobky z včelařské farmy u Šímů z Dolní Pěny, bylinky Fröhlich z Písku nebo čerstvě praženou kávu od TH Kaffee. Trhy zpestří ovčák s kololovrátkem a výrobky z vlny.

Děti se pobaví při speciálním doprovodném programu – od 9:00 hod. začíná tvůrčí dílna, od 10:00 se hraje loutková pohádka o Červené Karkulce v podání Divadla Za rohem.

„Trh U vrby je koncipován jako rodinný trh, takže vedle možnosti nákupu potravin a výrobků od lokálních producentů bude připravený i zajímavý program zejména pro rodiny s dětmi – pohádky a workshopy. Naším cílem je nejen obohatit tradici tržišť jako takovou, ale podpořit i atmosféru jedné z historických čtvrtí v centru Českých Budějovic,“ upřesnila koordinátorka projektu Dana Kalistová.

Farmářsko – řemeslné trhy U vrby organizuje Jihočeská rozvojová o.p.s. Trhy se budou konat jednou za 14 dní od 7:00 do 13:00 hod. Hlavním cílem je pravidelní pořádání sobotního farmářského trhu v Českých Budějovicích, který povede ke zvýšení zájmu obyvatel města a okolí o produkty vyráběné a pěstované s ohledem na šetrné využívání přírodních zdrojů, podpora farmářů a drobných výrobců v regionu a oživení Pražského předměstí.

 

Termíny trhů:

10.9. 24.9. 8.10. 22.10. 5.11. 19.11. 3.12. 17. 12. 22. a 23.12.

Autor: Olga Píšová

Štítky vrba, České Budějovice, Šumava, Volary, Lomnice nad Lužnicí, Dolní Pěna, Písek, Červená karkulka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trh U vrby – nový farmářsko-řemeslný trh v Budějovicích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.