Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Výstavy, koncerty, divadlo... To je Léto ve městě!

Letní prázdniny se nezadržitelně blíží! Přemýšlíte, co budete dělat? Pokud jste kulturně založení, v Budějcích se určitě nudit nebudete. Každý den na vás totiž čeká nějaká akce - hudba, divadlo, balet, filmové projekce a tak dále…

Léto ve městě 2014 je letos bohaté a velmi rozmanité. Na své by si měl přijít každý. Vytiskněte si podrobný program, vezměte fix a začněte si zaškrtávat. Akcí bude zhruba dvě stě!

ČTĚTE TAKÉ: Léto ve městě nabídne zhruba 200 akcí

Jedním z vrcholů léta budou Múzy na vodě, které se uskuteční od 1. do 6. července na slepém rameni Malše. Těšit se můžete například na Michala Horáčka, Jihočeskou komorní filharmonii & Marek Novotný Quintet či na Leonu Machálkovou, která celý program uzavře.

„Leona Machálková je česká stálice. Vypadá to, že ji čeká comeback,“ uvedla Iva Sedláková, vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu magistrátu města. Podle jejích slov byl vloni největší zájem právě o Múzy na vodě, na které je vstupné dobrovolné. „Máme letos i suchou variantu pro případ deště,“ dodala.

Velmi bohatý program nabízí také Hudební večery na náměstí Přemysla Otakara II. Iva Sedláková zmínila, že je o hraní v centru města mezi muzikanty obrovský zájem. „Ozývají se nám kapely, které tady už hrály. Letos tentokrát začneme s programem již v červenci.“

První vlaštovkou bude 24. července Kaplan´s Friends Blues Band. O pět dní později na úderné blues naváží argentinští hudebníci Mariel Martínez & Perfume de Tango, kteří představí různé odnože tanga, a to především z počátku 20. století. V srpnu zahrají například folkaři Bonsai č. 3, rockeři Fellows „in the Purple Time“ či country Weekend.

Hrát se bude také na nádvoří radnice v rámci Radničního léta České Budějovice 2014. Mimo jiné přijede Jaroslav Samson Lenk nebo Pavel Žalman Lohonka. Kromě nich se představí i několik divadelních společností, které mají v plánu například pohádky Červená Karkulka, Dlouhý, Široký a Bystrozraký či Čaroděj a pyšná princezna.

Na radnici se od 1. července uskuteční i mistrovská výstava ze sbírek Jihočeského muzea v Českých Budějovicích. Potrvá až do 7. září.

Od 11. června se koná také sedmý ročník výstavy soch Umění ve městě 2014. „V Českých Budějovicích a Hluboké nad Vltavou tentokrát vystavuje deset výtvarníků,“ zmínila Iva Sedláková. I tentokrát bylo vybráno několik monumentálních soch a objektů. Tématem je člověk nebo zvíře, kteří vstupují do města. V centru Budějc tak na vás kouká třeba malý ďáblík, na hladině Malše tancují hadicové postavy a nad Zlatým mostem levituje tanečnice.

ČTĚTE TAKÉ: Velká hračka kropí na náměstí kolemjdoucí

V červenci a srpnu bude fungovat i Letní kino Háječek, které nabídne jak české, tak zahraniční klasiky. První film - Ecce Homo Homolka - se bude promítat v pátek 11. července. Revival, kterým měla sezona v letňáku odstartovat, uvidí diváci netradičně v sobotu. Kvůli Kinematografu Bratří Čadíků totiž došlo k posunu začátku provozu kina o jeden den. Další program už je beze změn.

ČTĚTE TAKÉ: Kino v Háječku bude v létě znovu promítat zadarmo

Foto: www.inbudejovice.cz

Štítky Léto ve městě, kulturní program, České Budějovice, divadlo, koncert, Leona Machálková, léto, Michal Horáček, Marek Novotný, Malše, Jaroslav Samson Lenk, Pavel Lohonka, Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, Kinematograf bratří Čadíků

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavy, koncerty, divadlo... To je Léto ve městě!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.