Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Martin Kuba obhájil post předsedy jihočeské ODS

Regionální sněm ODS v Českých Budějovicích v pondělí zvolil své vedení. Jak sdělil regionální manažer strany Jan Pešek, post předsedy s přehledem obhájil současný vicehejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

Delegáti regionálního sněmu mu v tajné volbě odevzdali 72 ze 79 možných hlasů.

“Děkuji delegátům sněmu za podporu a velmi si jí vážím. Máme před sebou náročný rok, ve kterém nás čekají krajské a senátní volby. Jihočeská ODS v nich bude chtít znovu uspět a poprat se se sociální demokracií o celkové vítězství,“ uvedl po volbě předseda RS ODS jižní Čechy Martin Kuba.

Do funkcí místopředsedů jihočeské ODS pak delegáti zvolili předsedy jednotlivých oblastí Jihočeského kraje – Jana Bauera za oblast Prachatice, Vladimíra Homolu za Písek, Tomáše Jirsu za České Budějovice, Jaroslava Kleina za Český Krumlov, Jana Váňu za Jindřichův Hradec, Karla Vlasáka za Strakonice a Jaroslava Zvěřinu za Tábor.

Regionální sněm ODS JČ na závěr přijal usnesení, kterým vyzval vedení ODS, aby v co nejkratší době mediálně prezentovala vlastní návrh novely zákona o rozpočtovém určení daní.

“Na rozdíl od návrhu TOP 09, který obcím pouze jiným způsobem přerozděluje stávající objem finančních prostředků, kdy jedněm bere a druhým dává, náš návrh přináší další peníze navíc a je pro ně tak výhodnější. Budeme také žádat ministerstvo financí, aby takový návrh připravilo pro projednání ve vládě,“ dodal Kuba.

Autor: René Kekely, Mediafax

Štítky ODS, Martin Kuba, Jihočeský kraj, České Budějovice, Jan Pešek, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Jan Bauer, Vladimír Homola, Tomáš Jirsa, Jaroslav Klein

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Kuba obhájil post předsedy jihočeské ODS  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.