Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Mladík v Českých Budějovicích našel a odevzdal pošťáckou tašku se 70 tisíci korunami

Mladík ve čtvrtek vrátil v Českých Budějovicích nalezenou pošťáckou tašku se 70 tisíci korunami a důchodovými poukázkami za 90 tisíc korun. To řekl mluvčí městské policie Václav Sup.

Ve čtvrtek před půl jedenáctou dopoledne přišel na služebnu Městské policie České Budějovice do ulice Jar. Haška 27letý mladík s nevšedním nálezem. Šlo o koženou pošťáckou brašnu, kterou, jak muž uvedl, přejel autem. Při parkování svého auta na Jiráskově nábřeží podle svých slov přejel neznámý předmět, až mu z toho naskočilo vozidlo. Mladík se šel podívat, na co že to vlastně najel. Jak se ukázalo, šlo o pošťáckou brašnu, která ležela na silnici.

"Mladík ani na okamžik nezaváhal a rozhodl se brašnu ihned odvézt na služebnu městské policie. Při následné kontrole brašny a evidenci nalezeného obsahu se však strážníci nestačili divit. Poctivý nálezce vrátil brašnu, ve které bylo přes 70 000 korun v hotovosti a dalších 90 000 korun ve formě důchodových poukázek. Další obsah brašny pak tvořily doručovací obálky s pruhem a mnohé listovní dokumenty, včetně těch do vlastních rukou," řekl Sup.

Jelikož bylo zřejmé, že tuto brašnu musela ztratit poštovní doručovatelka působící v lokalitě, tedy v oblasti Jiráskova nábřeží, strážníci vyrozuměli poštu, která doručovatelku zkontaktovala a poslala na služebnu. "Zde šťastná pošťačka dostala svoji ztracenou brašnu i s veškerým obsahem zpět, tak aby mohla důchody a jiné cennosti, včetně finanční hotovosti, včas předat a vyplatit," dodal Sup.

Jak žena na závěr strážníkům uvedla, udělalo se jí při roznášení pošty špatně, a proto se na chvíli opřela a předklonila. Při tom jí tato brašna však musela vypadnout, aniž by si toho nešťastná žena všimla. Když to pak zjistila, byla taška již na cestě ke služebně městské policie spolu s poctivým nálezcem, který zde brašnu odevzdal.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky České Budějovice, obecní policie, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adéla Márová

super :)

Úterý, 27. září 2011, 08:49Odpovědět

Bezedný Frank

To mě jí nikdo nikdy nevrátil :-/ přesně jde hlavně o doklady!

Pátek, 23. září 2011, 12:59Odpovědět

Barbora .

v dubnu mi v jednom nejmenovaném podniku v ČB vykradli kabelku co jsem měla u sebe...peníze sice fuč,ale peněženka i s doklady byla nalezena na pánských záchodech a byla odevzdána na PČR...lehce zapáchala,ale doklady,kreditky a věrnostní karty mám...jen občanku mi PČR zabavila a musela jsem si udělat novou...

Pátek, 23. září 2011, 12:57Odpovědět

Bezedný Frank

Je zvláštní že peněženku s doklady a pár kačkama málo kdo vrátí, ale pytel plnej peněz to je jíná.

Pátek, 23. září 2011, 10:37Odpovědět

Barbora .

tak to klobouček!!!!kéééž by takových bylo více!!!

Pátek, 23. září 2011, 10:34Odpovědět

Mladík v Českých Budějovicích našel a odevzdal pošťáckou tašku se 70 tisíci korunami  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.